Τε. Φεβ 8th, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Έκοψε την πίτα της και γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Αναφορές στο νόημα της ημέρας, αναδρομές, απολογισμό, απαγγελίες, απονομές μεταλλίων και κοπή της βασιλόπιτας περιλάμβανε η βραδιά που οργάνωσε η Ένωση παλαιών Προσκόπων Ηλείας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου στο Λάτσειο Μέγαρο, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου.

Η αίθουσα γέμισε από Παλαιούς αλλά και εν ενεργεία βαθμοφόρους των Προσκόπων της περιοχής αλλά και φίλους της Κίνησης, με την ευκαιρία του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρα Σκέψης και Φιλίας \

       Προλογίζοντας ο Αντιπρόεδρος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ.Κωνστ.Τ άτσης, που ήρθε ειδικά για την επέτειο και τις βραβεύσεις, έκανε επισκόπηση του πολυεπίπεδου εθελοντικού και παιδαγωγικού έργου του Προσκοπισμού και τις συνεχείς προσπάθειες όλων για την υλοποίηση των σκοπών και στόχων. 

       Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας και  Αντ/δρος.των Παλαιών Προσκόπων Ελλάδας  κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος , εκανε χαιρετισμό και αναφορά στα Υψηλά Ιδεώδη και Αξίες της Κίνησης που είναι σημείο αναφοράς και  ενώνει όλους όσους πέρασαν από αυτή, 111 χρόνια αναφερόμενος στην παράλληλη θετική επίδραση της στην ανέλιξη της κοινωνίας. ”Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο” κατέληξε, σύμφωνα με το επίκαιρο σύνθημα  της Ημέρας, ευχαριστώντας όσους  παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Έκλεισε  με ένα σύντομο απολογισμό των πολλών δραστηριοτήτων του 2021,θέτοντας παράλληλα τους στόχους του τρέχοντος έτους. Επίσης ευχαρίστησε όλους όσους διαχρονικά συνέβαλαν στις επιτυχίες της Κίνησης-οι περισσότεροι ήταν παρόντες-  και με την αναμφισβήτητα εξαιρετική δουλειά  και προσπάθεια.

      Ακολούθησαν προβολή στιγμιότυπων  παλαιότερων εκδηλώσεων, δήλωση του περιηγητή Ευτύχη Μπλέτσα. Στη συνέχεια η  κα Ν. Πετροπούλου διάβασε κείμενα και το τελευταίο μήνυμα του Ιδρυτή και η κ. Μαρία Μπίρμπα απήγγειλε το ποίημα ”Αιέν Αριστεύειν” του Τ.Δόξα.

      Κατόπιν, ο Θεοφ.Επίσκοπος Ωλένης κ.κ Αθανάσιος, τόνισε τις διαχρονικές  Χριστιανικές επιταγές ,της Αγάπης, της Αλληλεγγύης, της Ειρήνης που δίνουν απαντήσεις στα επιτακτικά προβλήματα της εποχής και αγγίζουν την Νεότητα και την Κοινωνία ,αλλά και την ευεργετική επίδραση του Προσκοπισμού που έχει τους ίδιους στόχους και κατευθύνσεις και οδηγεί τους νέους σε Ηθικές Αξίες και στην υλοποίησή τους. Α

Αμέσως μετά ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα. Τυχεροί των δύο νομισμάτων οι Ρ.Πετροπούλου και Λ. Παναγόπουλος.

   Σχετικά με την Ημέρα μηνύματα απέστειλαν οι Βουλευτές Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Ανδρ.Νικολακόπουλος, Διον.Καλαματιανός και Μιχ.Κατρίνης .Ομοίως και ο Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕ .Δημ.Μαναράκης.

      Τέλος,,τιμήθηκαν με το μετάλλιο του Παλαιού Προσκόπου οι Ανδρέας Γιατράς και Θύμιος Κολοκοτρώνης, για την πολύχρονη και συνεχή δράση τους  από τον Αντ/δρο κ.Κωνστ. Τάτση,. Τα διπλώματα επέδωσαν ο Δήμαρχος Πύργου κ. Παν.Αντωνακόπουλος και ο Αντ/ρχης Αθλητισμού κ. Δημ.Νικολακόπουλος. ΟΙ  τιμηθέντες , συγκινημένοι ,για την απονομή αυτή, ιδιαίτερα την επετειακή Ημέρα, δήλωσαν πάντα παρόντες  και έκαναν αναδρομή στην παρουσία τους στον Προσκοπισμό και την ευεργετική του επίδραση του.

   Ο Δήμαρχος Πύργου, κ. Π. Αντωνακόπουλος τόνισε την ιδιαίτερη φροντίδα της Δημοτικής Αρχής και τις πολλαπλές δράσεις του Εθελοντικού τμήματος και την πρακτική εφαρμογή σε Κοινωνικό και τοπικό επίπεδο, με έμφαση την Προσφορά στον συμπολίτη που βρίσκει ανταπόκριση και από τους Προσκόπους..

     Ομοίως και ο Αντ/ρχης κ.Δημ. Νικολακόπουλος, αναφέρθηκε στο σημαντικό, εμπρακτο έργο των Προσκόπων, που και ίδιος υπήρξε, ευχόμενος για τη Νέα Χρονιά..

 Ανάμεσα στους συμμετέχοντες  πέραν των προαναφερθέντων, τίμησαν με την παρουσία τους, οι Αντιδήμαρχοι Γ.Αργυρόπουλος και Γ.Πλεμμένος, ο επικεφαλής ελασ.μειοψηφίας κ.Στ.Καννής, ο ΓΓ Γ.Βαρελάς, η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρ.Αλικάκη-Τζανέτου, η συμβ.Πολιτισμού κα Φ.Παπαγιαννάκη, ο Δασάρχης κ.Παν.Λάττας ,η πρώην Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων κα Τ.Καλαμπόκα, ο  , ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΟΡΦΕΥΣ  Ελληνικού Ωδείου Πύργου Γιώργος Γεωργόπουλος, η Προεδρος συλ.”Αρμονία”Α.Τσαγκάρη,οι πρώην Εφοροι και Αρχηγοί Παν.Καλαμπρέζος,Βασ.Κανελλακόπουλος, Π.Μαλλιόπουλος, Γ.Ηλιόπουλος, Γ.Τζαβέλλας, Κ.Σκουλαρίκος, Α.Παναγιωτακόπουλος, Α.Ρεβελου, Γ.Παπαδόπουλος, Α.Βαλεριάνος, Κ.Πετρόπουλος, και από την Επιτροπή γονέων η Α.Χρυσανθακοπούλου, οι βαθμοφόροι Χ.Νάνου, Π.Γεωργακόπουλος από το Αίγιο, Γ.Καραμάνης ,Π.Καρακίτσος, Μ.Κακόγιαννου  Λ.Αντωνόπουλος επικεφαλείς αντιπροσωπείας βαθμοφόρων, μέλη ΔΣ φορέων, συλλόγων και οργανώσεων και πλήθων φιλοπροσκόπων.

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >