Κυ. Ιαν 29th, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Έρχονται δύο νέα «καλάθια νοικοκυριού» για διαβητικούς και όχι μόνο

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Δυο νέα «καλάθια» για διαβητικούς και όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη σχεδιάζει η κυβέρνηση, μετά την επιτυχή εφαρμογή του «καλαθιού του νοικοκυριού», όπως ενημέρωσε τον Μάξιμο Χαρακόπουλο ο Νίκος Παπαθανάσης.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βουλή πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων περί προσβασιμότητας προϊόντων και υπηρεσιών για τα άτομα με αναπηρία.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «όπως, με πληροφόρησε ο αρμόδιος υπουργός, μετά το επιτυχημένο πείραμα με το “καλάθι του νοικοκυριού” πρόκειται να ακολουθήσει “καλάθι” για προϊόντα που προορίζονται για διαβητικούς, αλλά και για όσους πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη. Έτσι, το υπουργείο στοχεύει στην οικονομική ανακούφιση και συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού, που δεν μπορούν να καλυφθούν από τις μειώσεις στα προϊόντα που απευθύνονται προς το σύνολο των καταναλωτών».

Πετάμε τρόφιμα στα απορρίμματα
Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του επισημαίνει, επίσης, «την ανάγκη ορθολογικότερης διαχείρισης των τροφίμων, από όλους μας ως καταναλωτές» καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της EUROSTAT «κάθε Έλληνας πέταξε το 2020 στα απορρίμματα 191 κιλά τρόφιμα, και η Ελλάδα κατέχει την 6η θέση σε αυτήν την αρνητική λίστα στην Ευρώπη».


«Είναι φανερό ότι πολλά μπορούν να γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση, ιδιαίτερα σήμερα, που μπορεί να βιώσουμε ακόμη και επισιτιστική κρίση», πρόσθεσε.

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >