Πα. Φεβ 3rd, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Αννα-Μαρία Βλαγκούλη: Υπεράξιος ηγέτης της Εκκλησίας και δίκαιος αρωγός της κοινωνίας  

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Υπεράξιος ηγέτης της Εκκλησίας

και δίκαιος αρωγός της κοινωνίας

*ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΕΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ

ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ…

«Αποχωρίζεται το ποίμνιό του αφού αντικειμενικές δυσκολίες δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει ενεργά το σημαντικό έργο του, αλλά μένει στις καρδιές μας ως ο κορυφαίος Ιεράρχης της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μας που εξακολουθεί  να μας «διδάσκει» με τη σοφία του αλλά και τον τρόπο διακονίας Θεού, την υποδειγματική προσέγγιση του ανθρώπου με τις αξίες του χριστιανισμού».

Την ανωτέρω δήλωση έκανε χθες η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Άννα- Μαρία Βλαγκούλη, εξάροντας την προσφορά όλα αυτά τα χρόνια του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού.

Η ίδια επεσήμανε τους δεσμούς της οικογένειάς της με τον Ποιμενάρχη μας και την εκκλησία τόσο με την μητέρα της που υπηρετεί επιστημονικά τον χώρο ως θεολόγος, όσο και από τον αείμνηστο πατέρα της Θεόδωρο Βλαγκούλη, ο οποίος στάθηκε ως αληθινός φίλος και συνεργάτης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας.

«Μία από τις σπουδαιότερες μορφές στη νεότερη ιστορία της ορθοδοξίας, που αγκάλιασε με πατρική αγάπη και φιλευσπλαχνία το ποίμνιό του, που διατήρησε έως σήμερα την δυναμικότητα και το τεράστιο κοινωνικό έργο της Μητρόπολής του, δίκαιος και αρωγός απέναντι στην αντιμετώπιση προβλημάτων του τόπου, η Μητροπολίτης μας «δείχνει τον δρόμο» και για τους επόμενους που θα ακολουθήσουν τα ιερατικά βήματά του», είπε η κα Βλαγκούλη και πρόσθεσε:

«Θέλω να πιστεύω και είμαι σίγουρη ότι θα παραμείνει ενεργός, έστω και εκτός καθηκόντων από την επίσημη ποιμαντορική του δράση. Για εμάς, και ειδικότερα τους νέους που θέλουμε με αγάπη και με διάθεση να προσφέρουμε στην περιοχή μας, ο λόγος του, η συμβουλή του, η παρέμβασή του, είναι πολύτιμη και απαραίτητη!

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο κ. Γερμανός δεν είναι μόνο ένας υπεράξιος ηγέτης της εκκλησίας μας αλλά και ένα Ιεράρχης που δεν διστάζει ποτέ να μιλήσει με ευθύτητα για τα «κακώς κείμενα» του τόπου, υπερασπιστής της αλήθειας και διεκδικητής μιας αναπτυξιακής προοπτικής που πρέπει πάντα να έχει ο Νομός μας.

Για αυτό τον θέλουμε δίπλα μας, συμπαραστάτη μας και καθοδηγητή μας!»

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >