Τε. Φεβ 8th, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Αυγερινοπούλου: Συστηματικές συναντήσεις για τα Νοσοκομεία της Ηλείας

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Τα Νοσοκομεία του Πύργου, της Αμαλιάδας, των Κρεστένων, καθώς και την 6η ΥΠΕ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, επισκέφθηκε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, και συζήτησε με τη διοίκηση, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό σχετικά με τη λειτουργία και την ενίσχυση των νοσοκομείων του Νομού μας. Οι συναντήσεις της κυρίας Αυγερινοπούλου είχαν σκοπό τον καλύτερο συντονισμό, ώστε να επιλυθούν ζητήματα τόσο υλικοτεχνικής υποδομής, όσο και στελέχωσης του προσωπικού των νοσοκομείων μας. 

Η κα Αυγερινοπούλου ευχαρίστησε από καρδιάς το υγειονομικό προσωπικό για τον αγώνα που δίνουν και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την αφοσίωση και την στήριξή τους στους συνανθρώπούς μας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.  

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο του Πύργου 

Κατά την επίσκεψή της στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, το ζήτημα της στελέχωσης του νοσοκομείου, αλλά και τα πιθανά κίνητρα φορολογικά, μισθολογικά και άλλα κίνητρα που μπορούν να δοθούν στους γιατρούς, ώστε να επιλέγουν το ΕΣΥ και τα Περιφερειακά Νοσοκομεία, κυριάρχησαν στη συζήτηση, όπως και η αξιοποίηση της περιουσίας του Νοσοκομείου. Συζητήθηκε δε εκτεταμένα η πρόταση της Βουλευτού, η οποία έχει ήδη γίνει αποδεκτή από το Υπουργείο Υγείας για την δημιουργία ενός προγράμματος επιστροφής Ελλήνων γιατρών που διαμένουν στο εξωτερικό (Brain Gain στην Υγεία).

80.000 ευρώ στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας 

Η κα Αυγερινοπούλου πραγματοποίησε επίσκεψη και στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου συζήτησε με την Διοίκηση σχετικά με τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου, αλλά και τα νέα μηχανήματα που πρέπει να αξιοποιηθούν, ενώ αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και η πρόταση για ίδρυση εξειδικευμένων μονάδων θεραπείας, όπως για ογκολογικούς ασθενείς. 

Ενημέρωσε δε για τη διοικητική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε να δοθούν 80.000 ευρώ στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας τα οποία μπορεί να αιτηθεί μετά και από την ολοκλήρωση της κτιριακής αποκατάστασης. 

Η κα Βουλευτής συνοδευόταν από την Τομεάρχη Ηλείας Ν.Δ. και τ. Προϊσταμένη του ΤΑΣ Ηλείας, κα Πηνελόπη Μωϋσιάδου.

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κρεστένων – Πρόταση για δημιουργία Κέντρου Άνοιας 

Στο Νοσοκομείο Κρεστένων μετέβη, ακόμα, η κα Βουλευτής, το οποίο χρειάζεται υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και στελέχωση, καθώς εξυπηρετεί τους κατοίκους δύο τουλάχιστον Δήμων και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για σειρά εξετάσεων.

Κατά την επίσκεψη, εκτενής συζήτηση έγινε και γύρω από την πρόταση δημιουργίας Κέντρου Άνοιας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Κρεστένων, στο οποίο θα περιθάλπονται ασθενείς με Alzheimer και θα λαμβάνουν την απαιτούμενη φροντίδα από τους ειδικούς, μια πρωτοβουλία που θα έχει σημαντικό κοινωνικό όφελος στην ευρύτερη περιοχή, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με την προϋπάρχουσα πρόταση για Μονάδα Αποκατάστασης, αλλά και Ψυχικής Υγείας. 

Ομοίως, απασχόλησαν και τα άλλα σημαντικά προγράμματα που έχουν προταθεί για το Νοσοκομείο Κρεστένων, αλλά δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Συνάντηση με τον ΥΠΕαρχη και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ρίου 

Η κα Αυγερινοπούλου, αφού συγκέντρωσε τα θέματα των Νοσοκομείων του Νομού μας, επισκέφτηκε την 6η ΥΠΕ και συναντήθηκε με τον Διοικητή, κ. Ιωάννη Καρβέλη, στον οποίο και εξέθεσε τα σχετικά ζητήματα, ενώ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν επί του συνολικού σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας για τον Νομό. Ετέθησαν βεβαίως και πλέον επίκαιρα ζητήματα, όπως η πρόοδος του Εμβολιαστικού Προγράμματος κατά της COVID -19, το οποίο είναι πλέον κρίσιμο για την επιτυχία στον αγώνα κατά της πανδημίας. Στη δε συνάντησή της με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο, κ. Δημήτρη Μπάκο, η κα Βουλευτής, αφού ευχαρίστησε για την ενίσχυση με προσωπικό των Νοσοκομείων της Ηλείας, είχε την ευκαιρία να συζητήσει τη στενότερη συνεργασία που μπορεί να αναπτυχθεί στα θέματα ογκολογίας, αποκατάστασης και ψυχικής υγείας μεταξύ του Νοσοκομείου του Ρίου και των Νοσοκομείων της Ηλείας.  

Επικοινωνία με Υφυπ. Υγείας Ζωή Ράπτη και πρόσκληση της στην Ηλεία

Η κα Αυγερινοπούλου, μετά το πέρας των συναντήσεων της με τους ανωτέρω φορείς υγείας, επικοινώνησε με την Υφυπουργό Υγείας, κα Ζωή Ράπτη, την οποία ενημέρωσε σχετικά με τα θέματα, αλλά και τις προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι.  Η κα Βουλευτής ζήτησε την αρωγή της κας Υφυπουργού για την υλοποίηση τους, ενώ την προσκάλεσε να επισκεφτεί το επόμενο διάστημα την Ηλεία. Η κα Ράπτη ανταποκρινόμενη θερμότατα στο κάλεσμα της Βουλευτού δεσμεύτηκε για επόμενη επίσκεψή της και ανάπτυξη σχετικών προγραμμάτων.

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >