Δε. Ιαν 30th, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Δήλωση Νίκου Καλάκου για τη συμπλήρωση 15 ετών από την τραγωδία του 2007 στην Ηλεία

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

«Συμπληρώθηκαν δεκαπέντε χρόνια από την ημέρα που η Ηλεία υπέστη μια τεράστια ανθρωπιστική, οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή. Θα θυμόμαστε για πάντα και θα τιμούμε με σεβασμό τη μνήμη των σαράντα τεσσάρων συμπολιτών μας που έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους εξαιτίας της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς τον Αύγουστο του 2007.


Τα χρόνια που ακολούθησαν, έδειξαν ότι δυστυχώς δεν διδαχτήκαμε όλοι από τα λάθη μας, διότι ανάλογη τραγωδία επαναλήφθηκε το 2018 στο Μάτι, ενώ η διαχείριση των πόρων που συγκεντρώθηκαν για την ανοικοδόμηση της Ηλείας και η αδυναμία εφαρμογής σχεδίου ανασυγκρότησης από τις κυβερνήσεις που το εξήγγειλαν προεκλογικά αλλά δεν το εφάρμοσαν, ανέδειξε τις διαχρονικές παθογένειες της ελληνικής πολιτείας.

Σήμερα που η κλιματική κρίση έχει αυξήσει κατακόρυφα τον κίνδυνο νέας καταστροφικής πυρκαγιάς και στην Ηλεία το βιώνουμε σχεδόν κάθε καλοκαίρι, έχουμε χρέος να υλοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Ηλείας.

Η κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει τις πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση και ως Ηλείοι θα είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε καλύτερες ημέρες για τον τόπο μας. Το χρωστάμε στους αδικοχαμένους συμπολίτες μας και στις επόμενες γενιές»

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >