Πα. Δεκ 9th, 2022

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Δήμος Ήλιδας: Διανομή παιδικών παπουτσιών

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Στις 2 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε διανομή παιδικών παπουτσιών από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ήλιδας, μέσω των κοινωνικών του Δομών: Κέντρο Κοινότητας Με Παράρτημα Ρομά και Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο) σε συνεργασία με την ένωση «Μαζί για το παιδί». Η δράση αφορούσε παπούτσια Toms για παιδιά ηλικίας 1-18 ετών, από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, οικογένειες Ρομά και γενικότερα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα η διανομή πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου στα παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κέντρου και τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας «Ο Άγιος Νικόλαος» στο Κέντρο.

Στη συνέχεια ακολούθησε η διανομή στα παιδιά του καταυλισμού Ρομά των Τσιχλεϊκων και των οικογενειών που στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου στο χώρο του Σταδίου Αμαλιάδας.

Το Μαζί για το Παιδί είναι δίπλα σε όσα παιδιά χρειάζονται βοήθεια. Στόχος της δράσης είναι να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα η καθημερινότητα των παιδιών που χρειάζονται παπούτσια για να παίξουν, να πάνε σχολείο αλλά και να αποφύγουν τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται από χρησιμοποιημένα ή ακατάλληλα παπούτσια. Σε συνεργασία λοιπόν με τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Ήλιδας υλοποιήθηκε η παραπάνω δράση με βασική ανταμοιβή, παιδικά χαμόγελα και ζεστές αγκαλιές.

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >