Τε. Φεβ 8th, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Δήμος Ζαχάρως: Με λαμπρότητα μετά από 2 χρόνια ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821
NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Στο Δήμο Ζαχάρως

Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Ζαχάρως, στις δημοτικές ενότητές Ζαχάρως και Φιγαλείας.
Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, στις 10 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στη Ζαχάρω ενώ θα εκφωνηθεί και ο πανηγυρικός της ημέρας από την μαθήτρια της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου Γρηγορία Αποστολοπούλου. Στις 10.45 επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και κατάθεση στεφάνων και στις 11 θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.
Αντίστοιχα, στην Φιγαλεία, στις 10 το πω θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο φιλόλογος Αυγερινός Αναστασόπουλος. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων και κατάθεση στεφάνων και στις 11 η μαθητική παρέλαση.

Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.
Β. Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

1. Εκδηλώσεις στα σχολεία εντός κάθε τμήματος.

2. Ώρα 10.15 π.μ.: Προσκύνημα – κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων από τους σημαιοφόρους και παραστάτες των σχολείων της πόλης της Ζαχάρως, με επικεφαλής ολιγομελή αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Γ. Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

1. Ώρα 07.00 π.μ.: Οι καμπάνες της εκκλησίας θα σημάνουν χαρμόσυνα.

2. Ώρα 10:00 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

Θα παραστούν ο Δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του Α.Τ Ζαχάρως, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ζαχάρως, οι Πρόεδροι και τα Διοικητικά Συμβούλια των Οργανισμών και Σωματείων, οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων της πόλης της Ζαχάρως.

3. Μετά τη Δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας εντός του Ιερού Ναού από την Γρηγορία Αποστολοπούλου, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Ζαχάρως.

4. Ώρα 10.45 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων.

5. Ώρα 11:00 π.μ.: Έναρξη Μαθητικής Παρέλασης

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Σταύρος Μεντής, καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ
Α. 23η , 24η, 25η Μαρτίου 2022

1. Γενικός σημαιοστολισμός, από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

Β. Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Εκδηλώσεις στα σχολεία

Γ. Παρασκευή 25η Μαρτίου 2022

1. Ώρα 07.00 π.μ.: Οι καμπάνες της εκκλησίας θα σημάνουν χαρμόσυνα.

2. Ώρα 10.00 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ

Θα παραστούν Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος του ΑΤ Ζαχάρως, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φιγαλείας, οι Πρόεδροι και τα Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων και Σωματείων, οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων της Φιγαλείας.

3. Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας εντός του Ιερού Ναού από τον Αναστασόπουλο Αυγερινό, Φιλόλογο.

4. Ώρα 10:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων.

5. Ώρα 11:00 π.μ.: Έναρξη Μαθητικής Παρέλασης

Τελετάρχης ορίζεται ο Κώστας Τζανέτος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >