Κυ. Ιαν 29th, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Δήμος Πύργου: Απομακρύνονται τα μπάζα από το μνημείο του «Αγνώστου Στρατιώτη»

NEWSZACHARO@GMAIL.COM


Γιάννης Αργυρόπουλος: «Επανεκκίνηση του έργου μέσα στο 2023»

Ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης (17/11) η απομάκρυνση των μπαζών από το Μνημείο του «Αγνώστου Στρατιώτη», από τον ανάδοχο που είχε αναλάβει το έργο ανάπλασης της πλατείας και του Επαρχείου στον Πύργο.

Όπως σημειώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, είναι η πρώτη ενέργεια και απαραίτητη για τη διάλυση της εργολαβίας, που εν συνεχεία θα ανοίξει το δρόμο για την επανεκκίνηση του πολύ σπουδαίου έργου για την εικόνα της πόλης. Το έργο αναμένεται πλέον να μπει σε τροχιά υλοποίησης μέσα στο 2023, καθώς τα χρήματα είναι ήδη εξασφαλισμένα.* «Η απομάκρυνση των μπαζών, είναι η πρώτη ενέργεια προκειμένου να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε πάλι τις εργασίες γι’ αυτό το πάρα πολύ εμβληματικό έργο, που αφορά την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου και του Επαρχείου. Σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με την Διαχειριστική Αρχή, ακολουθούμε όλες τις νόμιμες ενέργειες οι οποίες είναι δύσκολες και χρονοβόρες, προκειμένου να πετύχουμε μέσα στο 2023 την επανεκκίνηση του έργου» δηλώνει ο κ. Αργυρόπουλος, και συνεχίζει:

«Αυτό που μπορούμε να πούμε στη συγκεκριμένη στιγμή, είναι πως τα χρήματα του έργου είναι εξασφαλισμένα στο Περιφερειακό σκέλος του ΕΣΠΑ και θα περάσουν ως «γέφυρα» στη νέα προγραμματική περίοδο, δηλαδή στο νέο ΕΣΠΑ.

Αυτό συμβαίνει με πάρα πολλά έργα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά και όλης της χώρας, τα οποία αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Εμείς, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και το έργο θα ολοκληρωθεί».

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >