Πα. Φεβ 3rd, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση των Υποδομών των Δικτύων Ύδρευσης Δήμου Ζαχάρως»

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση των Υποδομών των Δικτύων Ύδρευσης Δήμου Ζαχάρως»

Δημοπράτηση του έργου  «Βελτίωση των Υποδομών των Δικτύων Ύδρευσης Δήμου Ζαχάρως»

Δημοσιεύτηκε η δημοπράτηση του εργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ», με προϋπολογισμό 1.608.908,68 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α 24%. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στο οποίο μεταφέρθηκε από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι», και αποσκοπεί στην αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την ορθολογική διαχείριση των δικτύων ύδρευσης.  

Με το εν λόγω έργο, θα πραγματοποιείται έλεγχος διαρροών και εκσυγχρονισμός των αντλητικών συγκροτημάτων στο σύστημα υδροδότησης και στις υφιστάμενες υποδομές (πηγές, δεξαμενές, γεωτρήσεις και ενδιάμεσα αντλητικά συγκροτήματα). Επίσης, θα επιτυγχάνεται η διαχείριση του ύδατος προς τους καταναλωτές, ο ενεργός εντοπισμός των απωλειών του δικτύου, ο άμεσος έλεγχος των βλαβών στο εσωτερικό δίκτυο και η βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου ύδατος. 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, επεσήμανε πως το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει τον σχεδιασμό ολοκληρωμένου συστήματος Τηλεμετρίας όλων των οικιακών υδρομετρητών, δηλαδή των έξυπνων μετρητών νέας γενιάς, καθώς και των κύριων μετρητών του δικτύου της ΔΕΥΑ. Επίσης, περιλαμβάνει την εγκατάσταση οργάνων μέτρησης παροχής στις εξόδους δεξαμενών, πηγών, γεωτρήσεων και ενδιάμεσων αντλητικών συγκροτημάτων, όπου, με τη βοήθεια των οικιακών υδρομετρητών και των συσκευών εντοπισμού νέας γενιάς, θα καταγράφεται το διατιθέμενο προς κατανάλωση νερό και θα εντοπίζονται τυχόν διαρροές στο δίκτυο.

Ενδιαφέρον έχουν ήδη εκδηλώσει μεγάλες εταιρείες του κλάδου, οι οποίες μέλλεται να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του έργου.

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >