Πα. Δεκ 9th, 2022

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Διεθνής διαγωνισμός εντός του 2022 για την αξιοποίηση του ακινήτου και των ιαματικών πηγών Καϊάφα

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Εντός του 2022, όπως αποκάλυψε στην Βουλή ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που έκανε η Βουλευτής Α’ Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή, θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την ουσιαστική και ποιοτική αξιοποίηση του ακινήτου και των ιαματικών πηγών του Καϊάφα, με στόχο να αξιοποιηθούν και να αποκτήσουν υπεραξία, κάτι που θα συμβάλει στην βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, πάντα με απόλυτο σεβασμό στο μοναδικά ευαίσθητο και προστατευόμενο οικοσύστημα.
Η κα Φωτεινή Πιπιλή (που δείχνει συνεχώς το ενδιαφέρον της για τα θέματα της Ηλείας, μιας και ο πατέρας της είχε καταγωγή από τη Νέα Φιγαλεία), είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για την αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου, ιστορικού και περιβαλλοντικού τοπόσημου του Καϊάφα και η ερώτηση της συζητήθηκε την Παρασκευή 10.06 στη Βουλή, όπου απάντησε ο κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, γνωστοποιώντας τις προθέσεις της ΕΤΑΔ και της Ελληνικής Κυβέρνησης.

«Ένας θησαυρός που για περισσότερο από 20 χρόνια παραμένει εγκαταλελειμμένος»
Στην ομιλία της κατά την συζήτηση στην Ελληνική Βουλή για το θέμα της αξιοποίησης του Καϊάφα, η κα Πιπιλή τόνισε μεταξύ άλλων, ότι ο Καϊάφας είναι ένα σημαντικό τοπόσημο, ένας θησαυρός για την Ελληνική και την τοπική οικονομία που δυστυχώς για περισσότερο από 20 χρόνια παραμένει εγκαταλελειμμένος.
«Ένα κακό σημάδι για το πώς συμπεριφερόμαστε ως χώρα για τα τοπόσημα που διαθέτουμε και μάλιστα σε περιοχές που συγκεντρώνουν εκατομμύρια τουρίστες, είναι η λίμνη Καϊάφα, που είναι μόνο λίγα χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία, όμως έχει παραμείνει εγκαταλελειμμένη, παρά το γεγονός ότι παλιότερα τα ξενοδοχεία στην περιοχή συγκέντρωναν πάρα πολλούς τουρίστες, φιλοξενούμενους παγκοσμίου φήμης» τόνισε χαρακτηριστικά η κα Πιπιλή, που πρόσθεσε πως «σήμερα όμως η όλη κατάσταση προκαλεί θλίψη. Πρόσφατα ενημερώθηκα ότι η ΕΤΑΔ στην οποία υπάγεται η λίμνη Καϊάφα και τα λουτρά Καϊάφα έχει κινητοποιήσει κάποιες διαδικασίες για την αξιοποίηση και καταθέτω αυτή την ερώτηση για το αν υπάρχει σχέδιο για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στον Καϊάφα».

«Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της περιοχής»
Ο κ. Βεζυρόπουλος στην απάντησή του στάθηκε στη διαδικασία που έχει γίνει έως τώρα για την ανεύρεση επενδυτή, για τις παρατάσεις που έχουν δοθεί και τόνισε ότι ήδη έχουν κατατεθεί ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις τις οποιες εξεταζει η ΕΤΑΔ.

«Η αξιοποίηση της δημόσιας υπηρεσίας προκειμένου να αποκτήσει υπεραξία είναι ένας από τους στρατηγικούς στόχους της Κυβέρνησης» τόνισε ο κ. Βεζυρόπουλος, προσθέτοντας, «όσον αφορά την αξιοποίηση του χώρου των Λουτρών του Καϊάφα, ξεκινήσαμε με προσεκτικά βήματα τα οποία επιβάλλονται από το γεγονός ότι από το 1981 έχει κηρυχθεί σχεδόν ολόκληρη η περιοχή ως αρχαιολογικός χώρος και τοπίο φυσικού κάλλους».

Ακολούθως αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχει κάνει η ΕΤΑΔ έως τώρα, με χαρακτηριστική την πρόσκληση ενδιαφέροντος που έγινε τον Ιανουάριο του 2022 για την αξιοποίηση τμηματικά ή εξ ολοκλήρου του ακινήτου ιαματική πηγή και λίμνη Καϊάφα. Στόχος ήταν η ανίχνευση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση των συγκεκριμένων ιαματικών πηγών, για να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του με την πρόθεση που υπάρχει να προκηρυχτεί μέσα στο 2022, διεθνής διαγωνισμός για την ουσιαστική και ποιοτική αξιοποίηση του ακινήτου και των ιαματικών πηγών του Καϊάφα

patrisnews.com

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >