Σα. Δεκ 3rd, 2022

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Δυτική Ελλάδα: Ολοκληρώνεται η αντιπυρική περίοδος – Ρεκόρ πυρκαγιών στην Ηλεία

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Ολοκληρώνεται η αντιπυρική περίοδος αύριο ∆ευτέρα και η Ηλεία όπως όλα δείχνουν θα σπάσει το ρεκόρ καθώς από τις αρχές του έτους έως και την τελευταία εβδομάδα έχουν καταγραφεί περισσότερες από 800 πυρκαγιές. Εκτιμάται ότι έχουν καεί δάση και δασικές εκτάσεις 9.060 στρεμμάτων, καθώς και 7.497 στρέμματα αγροτικών και λοιπών εκτάσεων.

Μεγάλος είναι και ο φετινός αριθμός των περιπτώσεων που εντοπίστηκε δράστης σε πυρκαγιά. Τα αυτόφωρα έφτασαν τα 27, ενώ σε μια περίπτωση αυτή στα Άγναντα ο κατηγορούμενος προφυλακίστηκε. Ο αριθμός των περιστατικών είναι αρκετά μεγάλος και ενώ απομένουν δύο μήνες έως το τέλος του έτους, όταν το 2021 συνολικά καταγράφηκαν 717 πυρκαγιές.

Η φωτιά στο Λάππα

Στην εκπνοή της φετινής αντιπυρικής περιόδου ξέσπασε χθες στις 3 το μεσημέρι, πυρκαγιά σε έκταση με χαμηλή βλάστηση, κοντά σε κατοικημένη ζώνη στον Λάππα ∆υτικής Αχαΐας, θέτοντας σε συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως απειλούνται σπίτια και ποιμνιοστάσια, όμως η έγκαιρη επέμβαση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής αποσόβησε τον κίνδυνο καθώς μέσα σε μία ώρα η πυρκαγιά οριοθετήθηκε.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 27 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και οκτώ οχήματα της Π.Υ. ενώ συνέδραμαν υδροφόρα οχήματα της Αυτοδιοίκησης και εθελοντές πυροσβέστες.

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >