Πα. Δεκ 9th, 2022

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Εξετάστηκε η πορεία έργων που γίνονται με την συνδρομή της Περιφέρειας στον δήμο Ζαχάρως

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Συνεργασία με τον Δήμαρχο Κώστα Αλεξανδρόπουλο και μέλη της Δημοτικής Αρχή είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος κατά την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε για μια σειρά σημαντικών έργων που υλοποιούνται στην περιοχή από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς επίσης και για τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής που αφορά την επόμενη ημέρα, μέσα από την υλοποίηση έργων και δράσεων, για τα οποία ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας.
Στην σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο κ. Αλεξανδρόπουλο, που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί στο Δημαρχείο της πόλης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος, τους ενημέρωσε για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες για την δημοπράτηση και εκτέλεση του έργου «Βελτίωση οδού και αντιμετώπιση κατολισθήσεων με παραλλαγές στην Ε.Ο από Ζαχάρω – Αρήνης, προς Αρτέμιδα και Μάκιστο». Ένα έργο, αρχικού προϋπολογισμού 6,1 εκατ. ευρώ, με εξασφαλισμένη και εγκεκριμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Όπως εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, έχει ήδη συγκροτηθεί η Επιτροπή του αρθ.15 του Ν.2882-2001 για την εκτίμηση της αξίας των υπό απαλλοτρίωση ακινήτων και τον καθορισμό της προσωρινής τιμής, προκειμένου να κατατεθεί η αίτηση στο Πρωτοδικείο και ταυτόχρονα να “τρέξουν” και οι διαδικασίες για την δημοπράτηση του έργου. Εξελίξεις ιδιαίτερα θετικές για την έναρξη και εκτέλεση ενός σημαντικού έργου για την περιοχή, οι υποδομές και οι κάτοικοι της οποίας δοκιμάστηκαν ιδιαίτερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Επιπρόσθετα, ο κ.Γιαννόπουλος, αφού συνεχάρη στον Δήμαρχο για τις αποτελεσματικές προσπάθειες που κάνει για την ανάπτυξη της παραλίας του Καϊάφα, γνωστοποίησε την επιθυμία και πρόθεση του, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και η ΠΔΕ συνολικά, να στηρίξουν την προσπάθεια ανάδειξης και αξιοποίησης του πύργου «Καζάρμα» που βρίσκεται στην εν λόγω παραλία. Κάτι για το οποίο ήδη ο Δήμος Ζαχάρως βρίσκεται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη να σημειώνει πως «…η ΠΔΕ θα μπορούσε να στηρίξει αυτό το εγχείρημα, καθώς η Καζάρμα αποτελεί ένα σημαντικό μνημείο και σημείο αναφοράς για την εμβληματική περιοχή του Καϊάφα».
Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Γιάννης Μπαλαδήμας, οι Αντιδήμαρχοι Φώτης Αλεξανδρόπουλος, Κώστας Αναστασόπουλος, Χρήστος Βλάχος, Δήμητρα Σκαλτσά και Φώτης Καλογερόπουλος καθώς και η Δημ. Σύμβουλος Νίκα Λαμπροπούλου, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον κ. Γιαννόπουλο για το ενδιαφέρον του για την περιοχή, παρουσιάζοντας μαζί με τον Δήμαρχο, το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής και τα έργα που έχει ανάγκη η περιοχή, με στόχο την ανάπτυξή της και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Έργα οδοποιίας, αναπλάσεις στην έδρα και σε άλλες περιοχές των Δ.Ε Ζαχάρως και Φιγαλείας, καθώς και έργα τουριστικού ενδιαφέροντος, ένα από τα οποία είναι και η βελτίωση προσβασιμότητας στη Νέδα, μέσω των μονοπατιών. Συζήτησαν με τον κ. Γιαννόπουλο τις δυνατότητες που υπάρχουν για την χρηματοδότηση της εν λόγω μελέτης από την Περιφέρεια, καθώς και άλλων έργων, οι φάκελοι των οποίων έχουν κατατεθεί ή πρόκειται να κατατεθούν στο επόμενο διάστημα, προς εξέταση, προκειμένου να βρεθούν πηγές χρηματοδότησης και να προχωρήσει η υλοποίησή τους.

Προχωράει η κατασκευή της γέφυρας στην θέση «Κορακοφωλιά»
Μετά την ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Ζαχάρως, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον κ. Δήμαρχο και μέλη της Δημοτικής Αρχής, επισκέφθηκε και την περιοχής της «Κορακοφωλιάς» στον δρόμο Θολό – Φιγαλεία, όπου οι εργασίες για την κατασκευή της νέας γέφυρας προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, οι εργασίες προχωρούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και σ’ αυτή την φάση εκτελείται το χωματουργικό σκέλος του έργου, το οποίο θεωρείται ένα από τα πλέον κρίσιμα στάδια, αφενός λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου της περιοχής και αφετέρου λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας.
«Το έργο, με αρχικό προϋπολογισμό 2,7 εκατ. ευρώ, προβλέπει την αλλαγή χάραξης της επαρχιακής οδού, αφορά μήκος 400 μέτρων και περιλαμβάνει την κατασκευή νέας γέφυρας μήκους 45 μέτρων. Με την ολοκλήρωσή του, θα βελτιωθεί σημαντικά η οδική ασφάλεια και θα αναβαθμιστεί ο οδικός άξονας “Θολό-Φιγαλεία-Επικούρειος Απόλλωνας”, ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς οδικούς άξονες πρόσβασης στους αρχαιολογικού χώρους της περιοχής και ιδιαίτερα προς τον Επικούριο Απόλλωνα», σχολίασε ο κ. Γιαννόπουλος.

Στο Δημοτικό Στάδιο Ζαχάρως
Η επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, ολοκληρώθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Ζαχάρως, όπου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρη Νικολακόπουλο, παρακολούθησαν τις εργασίες δυο σημαντικών έργων που εκτελούνται με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για το έργο «Προμήθεια και διάστρωση εξομαλυντικής στρώσης (σ.σ ταρτάν) στον στίβο του Δημοτικού Σταδίου Ζαχάρως» και το έργο «Βελτίωση αθλητικών υποδομών Δημοτικού Σταδιού Ζαχάρως» (σ.σ συμπληρωματικό έργο του προηγούμενου). Οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και πολύ σύντομα θα ολοκληρωθούν και θα παραδοθούν τον αθλούμενο πληθυσμό της περιοχής. «Το Δημοτικό Στάδιο μετά από την αγαστή συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου θα αποκτήσει σύγχρονο πλαστικό τάπητα για αγωνίσματα στίβου, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες της περιοχής να γυμνάζονται κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες», σχολίασε ο κ. Νικολακόπουλος.


Ακολούθως, συνοδευόμενοι επίσης από τον Δήμαρχο κ. Αλεξανδρόπουλο, τους Αντιδημάρχους και τον προπονητή του Ν.Ο Ζαχάρως Άρη Καλογερόπουλο, επισκέφθηκαν και το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ζαχάρως, όπου δεσμεύτηκαν να εξετάσουν τις δυνατότητες χρηματοδότης από την ΠΔΕ, του έργου διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Κλειστού Γυμναστηρίου και την ανάπτυξη και δημιουργία κι άλλων, ανοιχτού τύπου, χώρων άθλησης (γήπεδα τένις). «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει εμπράκτως τις προσπάθειες αυτές, ώστε να παραδώσουμε στην νέα γενιά σύγχρονους αθλητικούς χώρους και να ωθήσουμε τους νέους στον αθλητισμό», καταλήγει ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος.

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >