Πα. Φεβ 3rd, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Επίσκεψη ΠΟΕ-ΟΤΑ στους Δήμους Ανδραβίδας Κυλλήνης και Πηνειού

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Την Τετάρτη στις 6 Ιουλίου 2022 έγινε περιοδεία της πρόεδρου του συλλόγου και των μελών της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕΟΤΑ κ. Σπύρο Κωνσταντά και του Γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΟΤΑ κ. Παπανδριανού Βασίλη, εκλεγμένα με τη ΔΑΣ ΟΤΑ, στους Δήμους Ανδραβίδας Κυλλήνης και Πηνειού.

Στην συνάντηση με το δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης τέθηκε το θέμα της καθυστέρησης στην παροχή γάλακτος του τρέχοντος έτους αλλά και παρελθόντων ετών στους συναδέλφους που το δικαιούνται, καθώς και το αυτό της έλλειψης προσωπικού και της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του δήμου. Ο δήμαρχος, αναγνώρισε τα προβλήματα και δήλωσε τα εξής:

Όσο αφορά το προσωπικό:Ο Δήμαρχος μας δήλωσε ότι έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς το υπουργείο αλλά δυστυχώς δεν του έχουν εγκριθεί, ενώ όσο αφορά τη παροχή του γάλακτος δεσμεύτηκε ότι θα μεριμνήσει ώστε οι συνάδελφοι να λάβουν, άμεσα, ό,τι δικαιούνται.

Στο δήμο Πηνειού, κατά τη διάρκεια της συνάντησή της προέδρου και των μελών της ομοσπονδίας με συναδέλφους της καθαριότητας έλαβε χώρα ‘ένα απαράδεκτο και άκρως καταδικαστέο περιστατικό αυταρχικής και επιθετικής συμπεριφοράς αντιδημάρχου προς συναδέλφους.

Παράλληλα ενημερωθήκαμε και διαπιστώσαμε τις απαράδεκτες συνθήκες που ζουν οι συνάδελφοι στο χώρο του αμαξοστασίου.

Δεν υπάρχουν ούτε τουαλέτες, ούτε αποδυτήρια. Δεν υπάρχει χώρος αναμονής των συναδέλφων παρά μόνο ένα μεγάλο παγκάκι που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο. Αποτέλεσμα οι συνάδελφοι το χειμώνα να κρυώνουν και το καλοκαίρι να καίγονται από τη ζέστη.Όσο αφορά τα οχήματα, αυτά είναι παλιά και κακοδιατηρημένα με φθαρμένα ελαστικά, ενώ και κάποια από αυτά είναι και χωρίς φρένα.Στο προσεχές διάστημα ο σύλλογος μαζί με εκπροσώπους της ΠΟΕΟΤΑ θα διεξάγει περιοδείες και συναντήσεις με συναδέλφους των δήμων Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης. Όπου απαιτείται θα γίνουν, επίσης, και παρεμβάσεις στους δημάρχους για την επίλυση των προβλημάτων που θα διαπιστώνονται.

Συνάδελφοι, ο σύλλογος μας διεκδικεί την βελτίωση των συνθηκών εργασίας του κλάδου μας ,υπερασπίζεται το δικαίωμα μας για ασφαλή και με αξιοπρεπείς συνθήκες, δουλειά, στηρίζει τους συναδέλφους στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους χώρους δουλειάς.

Πηγή: iliaweb.gr

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >