Δε. Ιαν 30th, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

ΖΑΧΑΡΩ: ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΡΙΝΑ ΦΑΚΑΛΟΥΗ

44444 1683
NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Αικατερίνη – Ρίνα Φακάλου του Κανέλλου, έφυγε πρόωρα. Αντιστάθηκε με ψυχραιμία και αξιοπρέπεια, επί δύο χρόνια, στην επάρατη νόσο. Δυναμική και τολμηρή σε κέρδιζε με το ήθος και την προσωπικότητά της. Σε όλους τους τομείς που ασχολήθηκε ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική και με την εργατικότητα και τον φλογερό τρόπο που τη διέκρινε, διαχειρίστηκε με επιτυχία πάντα πολλά θέματα.

Η διαδρομή της ζωής της ήταν γεμάτη από αγώνες, συνέπεια και εργατικότητα. Γεννήθηκε στη Ζαχάρω όπου τελείωσε την πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Από το 1971 έως το 2009 εργάστηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Πολεμικό Ναυτικό ως μόνιμος πολιτικός υπάλληλος.

Η επαγγελματική της πορεία και η ιδεολογική της συγκρότηση της έδωσαν την ευκαιρία να εργαστεί ως στέλεχος του γραφείου του Ναυτικού Ακόλουθου στις ΗΠΑ. Το 1981 υπηρέτησε στο γραφείο του ΥΕΘΑ του αείμνηστου πρωθυπουργού Ανδρέα Γ. Παπανδρέου. Το 1982- 1984 υπηρέτησε στο γραφείο του υφυπουργού ΥΕΘΑ Γ. Πέτσου και το 1995 επιλέχτηκε και υπηρέτησε στο Γεν. Γραμματέα και ακολούθως στο Γραφείο του Υφυπουργού Τύπου και ΜΜΕ. Από το 1974 ήταν μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Δημοσίων Υπαλλήλων (ΣΔΥΝ) του Πολεμικού Ναυτικού και από το 1988 έως το 1994 υπηρέτησε τα συμφέροντα του πολιτικού προσωπικού ως Πρόεδρος αυτού. Η Ρίνα ήταν μια καλή φίλη, ένας υπέροχος άνθρωπος που αγάπησε πραγματικά τον Τόπο και τους ανθρώπους του. Θα λείψει πολύ σε όλους μας. Θέλω να εκφράσω στην οικογένεια και τους οικείους της τα βαθιά συλλυπητήρια μου.

Κώστας Αλεξανδρόπουλος

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >