ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Ζαχάρω: Ανετράπη τρακτέρ σε χωράφι – Τραυματισμένος ο οδηγός

Ανετράπη ένα τρακτέρ το πρωί της Κυριακής σε χωράφι στα Ροδινά της Ζαχάρως στην Ηλεία.

Συγκεκριμένα, το ατύχημα έγινε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, όπου κάτω από άγνωστες υπό συνθήκες, το τρακτέρ ανετράπη. Σύμφωνα και με πληροφορίες του Patrisnews, το Π.Κ. Κρεστένων ειδοποιήθηκε περίπου 11:40 για εκτροπή γεωργικού ελκυστήρα στην κοινότητα Ροδινών, στη θέση Παναγιές.

Άμεσα στο σημείο βρέθηκε το διασωστικό της υπηρεσίας και ακολούθησε αυτό της Π.Υ. Πύργου. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 4 οχήματα με 9 άνδρες της πυροσβεστικής ενώ επικεφαλής ήταν ο υποδιοικητής της Π.Υ. Πύργου Νίκος Σμαρνάκης, ενώ μαζί του βρισκόταν και ο αναπληρωτής διοικητής Π.Κ. Κρεστένων Θοδωρής Νεοφώτιστος.

Μόλις κατέφθασαν στο σημείο οι πυροσβέστες εντόπισαν τον άτυχο 63χρονο άνδρα να έχει καταπλακωθεί στα πόδια από το μηχανημά του. Ευτυχώς ο άνδρας διατηρούσε ακόμη τις αισθήσεις του και μέχρι τον απεγκλωβισμό του υπήρχε συνεχής επικοινωνία με τους πυροσβέστες. Η επιχείρηση διάσωσης του οδηγού ήταν αρκετά δύσκολη και απαιτούσε λεπτές “χειρουργικές” κινήσεις.

Μάλιστα στο σημείο είχε βρεθεί νωρίτερα ένας άλλος γεωργικός ελκυστήρας που βοήθησε μέχρι να φτάσει η Πυροσβεστική, ενώ με τα διασωστικά εργαλεία της υπηρεσίας, τον υδραυλικό γρύλλο και τα ειδικά μαξιλάρια, ασφαλίστηκε το μηχάνημα προκειμένου να μην αναποδογυρίσει και απεγκλωβίστηκε ο άτυχος άνδρας.

Στη συνέχεια, τον παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Related Posts

1 of 89