Σα. Δεκ 3rd, 2022

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Ζαχάρω: Καλά νέα για την 6χρονη που κόντεψε να πνιγεί στη θάλασσα

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποσωλήνωση της 6χρονης Ανδριάννας, που κινδύνευσε να πνιγεί στην παραλία της Ζαχάρως, στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πάτρας, μοιράζοντας χαμόγελα αισιοδοξίας.

Υπενθυμίζεται πως η 6χρονη που βρισκόταν μαζί με τους γονείς του στην παραλία, ενώ έπαιζε στη θάλασσα στην Ζαχάρω το απόγευμα της Τετάρτης, ήπιε μεγάλη ποσότητα νερού και έχασε τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με το tempo24.news μητέρα του, σε κατάσταση πανικού, έβγαλε το παιδί από την θάλασσα και προσπάθησε με όσα γνώριζε, να το επαναφέρει.

Το περιστατικό έγινε αμέσως γνωστό και στον ναυαγοσώστη που υπήρχε στην  περιοχή, ο οποίος έσπευσε προκειμένου να κάνει ΚΑΡΠΑ στο κοριτσάκι. Άμεσα έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε την μικρούλα. Την μετέφερε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρεστένων όπου οι γιατροί όμως διαπίστωσαν την σοβαρότητα της κατάστασης και έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Εκεί το παιδί υπέστη ανακοπή αλλά οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν και να το διασωληνώσουν. Στη συνέχεια η μικρούλα, διασωληνωμένη, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Τις τελευταίες ώρες είχε ξεκινήσει σταδιακά η μείωση των κατασταλτικών φαρμάκων για να δούμε πως ανταποκρίνεται το παιδί. Τα σημάδια ήταν συγκρατημένα αισιόδοξα. Δεν έχει οίδημα στο κεφάλι κάτι το οποίο είναι θετικό”, δήλωσε στο Tempo24.News o Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πάτρας, Ανδρέας Ηλιάδης

Ύστερα από την αποσωλήνωση οι γιατροί θα παρακολουθήσουν εάν το κοριτσάκι ανταποκρίνεται θετικά στα ερεθίσματα που θα δεχτεί για να διαπιστώσουν αν έχει υποστεί κάποια βλάβη, μετά και την καρδιακή ανακοπή από την οποία ανένηψε.

Το εξάχρονο κοριτσάκι μαζί με τους γονείς και την αδελφούλα του βρέθηκαν στην Ελλάδα για διακοπές από την Ελβετία, όπου διαμένουν μόνιμα.

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >