Πα. Φεβ 3rd, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Ηλεία: Δεν “κόβουν” πουθενά οι απατεώνες που κάνουν αφαίμαξη σε τραπεζικούς λογαριασμούς

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Ανυπεράσπιστοί είναι οι πολίτες απέναντι στη μάστιγα των απατεώνων που “εισβάλουν” στους τραπεζικούς λογαριασμούς χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους και τους αδειάζουν.

Το χειρότερο είναι πως ακόμα και στην περίπτωση που γίνει άμεσα αντιληπτή από το θύμα μια τέτοια ενέργεια, οι τράπεζες σπάνια μπορούν να φανούν αποτελεσματικές και να σταματήσουν την “αφαίμαξη” αυτή των λογαριασμών την ώρα που συμβαίνει.

Οι περιπτώσεις εξαπάτησης στο νομό Ηλείας είναι πολλές και πρόσφατα στην περιοχή της Αμαλιάδας με πολύ μεγάλα ποσά.


ADVERTISEMENT
Τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας ενημερώνουν συνέχεια τα μέλη τους για τέτοιες ενέργειες, προκειμένου να είναι υποψιασμένοι, καθώς οι πρακτικές προσέγγισης των υποψήφιων θυμάτων από τους απατεώνες ποικίλουν.

Χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, ενημέρωσε για άλλη μια φορά τους συναδέλφους του και τους καταναλωτές, σχετικά με μια νέα περίπτωση εξαπάτησης.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά στα social media

“Επικοινωνεί κάποιος από τα παραπάνω τηλέφωνα 6945547832 καί 6942321601 και λέει ότι θέλει να ψωνίσει μια ραπτομηχανή καί γενικά κάτι εμπόρευμα και σας στέλνει ενα email και σας καθοδηγεί να το ανοίξετε και να πατήσετε σε εναν σύνδεσμο, ώστε να σας μεταφέρει τα λεφτά στο λογαριασμό σας.

Μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί είναι απατεώνας και το έχει κάνει ήδη σε 5 μαγαζιά SINGER.

Μην ανοίξετε το email και φυσικά ΜΗΝ πατήσετε πάνω στο Link.

Θα χακάρει το τραπεζικό σας λογαριασμό και θα σας πάρει τα διαθέσιμα υπόλοιπα που έχετε μέσα.

Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας”ανέφερε ο κ. Ξανθούλης.

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >