Κυ. Ιαν 29th, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Ηλεία: Σπείρα είχε «ρημάξει» τα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Μετά από έρευνα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, εξιχνίασαν συνολικά 42 κλοπές, που είχαν διαπράξει οι κατηγορούμενοι

Δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων που κατηγορούνται για διαρρήξεις σε σπίτια σε Ηλεία και Αχαΐα, θα υποβάλει στην Εισαγγελία Πατρών, η Ασφαλεία Δυτικής Αχαΐας, που ταυτοποίησε τους δράστες.

Κατηγορούμενοι είναι έξι άτομα, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι, ηλικίας 17 και 16 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, του εμπρησμού και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Μετά από έρευνα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, εξιχνίασαν συνολικά 42 κλοπές, που είχαν διαπράξει οι κατηγορούμενοι από τον Ιανουάριο του έτους 2020 έως την 15/9/2022, σε περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, της Ερυμάνθειας και της Ηλείας.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας διέπραξαν 21 κλοπές σε οικίες, αποθήκες οικιών και αγρών, 20 κλοπές σε αγροτεμάχια και 1 κλοπή σε μετασχηματιστή, κατά τις οποίες αφαίρεσαν οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα, εργαλεία, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χρήματα και καλώδια παροχής ηλεκτρικού δικτύου.

Στην περίπτωση κλοπής καλωδίου ηλεκτρικού ρεύματος από αγροτεμάχιο σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, οι κατηγορούμενοι προκάλεσαν πυρκαγιά σε αγροτική έκταση δέκα στρεμμάτων.

Τα μέλη της σπείρας δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, ενώ διέθεταν τα προϊόντα των κλοπών, έναντι χρηματικού αντιτίμου, σε επιχείρηση συλλογής μετάλλων, ιδιοκτησίας συγκατηγορούμενού τους, που δεν κατείχε άδεια λειτουργίας επιχείρησης.


Σε έρευνες που είχαν διενεργηθεί στην επιχείρηση του τελευταίου κατηγορούμενου, οι αστυνομικοί είχαν βρει και είχαν κατασχέσει 569,5 κιλά τμημάτων καλωδίων χαλκού και 80 αντικείμενα όπως ηλεκτρικά εργαλεία, βενζινοκίνητα, χάλκινα και μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία στην πλειοψηφία προερχόνταν από τις κλοπές που διέπρατταν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Οι κατηγορούμενοι έχουν αποκομίσει από τη διάπραξη των κλοπών, παράνομο περιουσιακό όφελος, που ανέρχεται περίπου στις 45.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας συνεχίζουν τις έρευνες για να διακριβωθεί τυχόν συμμετοχή των κατηγορούμενων και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Με πληροφορίες από patrisnews.com

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >