Τε. Σεπ 28th, 2022

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Η παραλία της Ζαχάρως είναι γνωστή για την πανέμορφη απέραντη αμμουδιά της

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Η Ζαχάρω είναι κωμόπολη της νοτιοδυτικής Ελλάδας στη δυτική Πελοπόννησο και διοικητικά ανήκει στον νομό Ηλείας. Η παραλία της Ζαχάρως είναι γνωστή για την πανέμορφη απέραντη αμμουδιά της που βρέχεται από τα καταγάλανα νερά του Ιονίου και για το υπέροχο ηλιοβασίλεμα της, καθώς δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το διάσημο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης!

Η Ζαχάρω θυμίζει τροπικό τοπίο χάρη στη χρυσή και πλατιά αμμουδιά της, τα κρυστάλλινα καθαρά νερά της και τα πεύκα που την περιτριγυρίζουν. Έχει βραβευτεί αρκετές φορές από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη γαλάζια σημαία, λόγω της καθαρότητας των νερών της και της ομορφιάς της!

Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη, διαθέτοντας ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά και πάρα πολύ ελεύθερο χώρο ώστε να τοποθετήσετε το δικό σας εξοπλισμό στην άμμο, ενώ για όσους θέλουν κάτι πιο φυσικό τα τεράστια πεύκα στο πίσω μέρος της παραλίας προσφέρουν φυσική σκιά.

Η πρόσβαση σας σε αυτήν γίνεται οδικώς και είναι εύκολη. Απέχει 263 χιλιόμετρα από την Αθήνα μέσω Τριπόλεως και 352 χιλιόμετρα μέσω Πατρών (4 ώρες & 28 λεπτά). Με αφετηρία την Πάτρα μόλις περάσετε τα φανάρια του Πύργου, θα ακολουθήστε τις ταμπέλες για Καλαμάτα-Κυπαρισσία. Θα βγείτε στην εθνική οδό Πύργου-Καλαμάτας και ύστερα από 25 λεπτά περίπου θα συναντήσετε την Ζαχάρω. Η άλλη εναλλακτική είναι η διαδρομή από Τρίπολη – Μεγαλόπολη – Αλλαγή Μεσσηνίας – Καλό Νερό με τελικό προορισμό τη Ζαχάρω. Σαν διαδρομή είναι και πιο κοντινή και πιο ασφαλής λόγω ότι ο δρόμος είναι καλύτερος. Παράλληλα μπορείτε να την επισκεφτείτε με το ΚΤΕΛ Ηλείας όπου εκτελεί καθημερινά δρομολόγια.

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >