Πα. Φεβ 3rd, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Ι.Ν. ΑΓΊΟΥ ΝΙΚΟΛΆΟΥ – Στα μέλη της τοπικής Κοινότητας

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Δελτίο Τύπου για τον Ι.Ν. ΑΓΊΟΥ ΝΙΚΟΛΆΟΥ – Στα μέλη της τοπικής Κοινότητας απευθύνονται καθημερινά συμπολίτες μας και ετεροδημότες συμπατριώτες μας με ερωτήματα για την πορεία των εργασιών και αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.

Μετά από αυτά λοιπόν, με πρωτοβουλία της τοπικής Κοινότητας διεξήχθη συγκέντρωση στο προαύλιο χώρο του Ναού με 100 και πλέον κατοίκων της Νέας Φιγαλείας για το θέμα που από το Φεβρουάριο του 2016 βρίσκεται κλειστός ο Ναός. Ξεκίνησε την συζήτηση ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητάς επισημαίνοντας την σοβαρότητα του θέματος, την αγανάκτηση και οργή του κόσμου που ψάχνει απαντήσεις και λύσεις, μετά συνέχισε δίνοντας τον λόγο στον Πάτερ Αναστάσιος ώς εκπρόσωπο της Μητρόπολης, πρόεδρο του εκκλησιαστικού συμβουλίου και εφημέριο της ενορίας, να σημειωθεί ότι καλέστηκε εγγράφως και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος αλλα απάντησε: λόγω φόρτο εργασίας δεν μπορεί να παραβρεθεί.

Ο Ιερέας παίρνοντας τον λόγο παραδέχθηκε και δημόσια ότι έκανε στην αρχή λάθη, ότι ενήργησε επιπόλαια, ξηλώνοντας όλο το εσωτερικό του Ναού χωρίς τη γνώμη μηχανικού! Στη συνέχεια, στο τέλος του 2019 μετά από προτροπή της Κοινότητας και 10 ατόμων επιτροπής προτάθηκε ότι πρέπει να βγει άδεια για να ξεκινήσουν οι εργασίες και τελικά ανέλαβε ο μηχανικός κ. Ζουρντός Παναγιώτης που μετά από όλες τις εγκρίσεις των υπηρεσιών στις 13 – 10 – 2021 βγήκε η άδεια για επανέναρξη των εργασιών. Σε ερωτήσεις του κόσμου γιατί από την ημέρα έκδοση άδειας δεν προέβη σε έναρξη εργασιών, είπε ότι απομένει ένα τυπικό χαρτί από την αρχαιολογία, κάτι που δεν γίνεται πιστευτό αφού η άδεια είναι στα χέρια υπογεγραμμένη όπως προαναφέραμε από της 13 – 10 – 2021 και μάλιστα από αυτή την ημερομηνία μπορεί να παρθεί και η πρώτη δόση του Τ.Α.Σ ( 12.068,31 € ) επίσης όλο αυτό το διάστημα των 10 μηνών σε ερωτήσεις μας έλεγε ότι από εβδομάδα ξεκινάμε, και πλέον γεννιούνται αμφιβολίες για το τι συμβαίνει. Σε ερώτηση για το οικονομικό θέμα είπε, προφορικά, ότι μαζεύτηκαν περίπου 70.000 € έχουν γίνει κάποιες εργασίες στην αρχή, και έχει υπόλοιπο στο ταμείο 23.000 ευρώ, συν 37.713,48 € που εγκρίθηκε από το ταμείο αποκατάστασης συμόπληκτων Τ.Α.Π. σύνολο 60.000 περίπου. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, βάσει της τεχνικής έκθεσης του μηχανικού και με μια ματιά, για να μπορέσει να ξαναμπεί ο κόσμος και να λειτουργήσει θα χρειαστεί περίπου 150.000 ευρώ, χωρίς τις Αγιογραφίες! στον τοιχο. Ακόμα, παρευρισκόμενος πρότεινε, και συμφώνησαν όλοι, ότι πλέον είναι επιτακτική ανάγκη να πουλήσει η εκκλησία κάποια από τα περιουσιακά ακίνητα που της ανήκουν ώστε να συμβάλει οικονομικά, μαζί με τον κόσμο και η εκκλησία. Επίσης από τον κόσμο εκφράστηκε η επιθυμία, και γραπτώς, να μπουν σε επιτροπή για οποιδήποτε βοήθεια χρειαστεί και ιδιαίτερα από μαστόρους να βοηθήσουν δωρεάν σε εργασίες. Συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι, δεν πήραμε ικανοποιητικές απαντήσεις αλλά τελειώσαμε την συζήτηση με ελπίδα και με προτροπή ότι εντός καλοκαιριού θα ξεκινήσουν οι εργασίες, σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν ξεκινήσουν θα κλιμακωθούν οι ενέργειες με νέα συγκέντρωση, με παρουσία των Μ.Μ.Ε. δημοσιεύματα στον τύπο , και επιστολή με υπογραφές στον Αρχιεπίσκοπο και όπου αλλού χρειάζεται. Δεν πάει άλλο!

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >