Κυ. Ιαν 29th, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Καιρός: Κακοκαιρία μέχρι και την Τρίτη με ισχυρές καταιγίδες από τα δυτικά, επικίνδυνες βροχές

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Βρέχει καταρρακτωδώς από νωρίς το πρωί στη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα, την Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά – Σημαντική μεταβολή του καιρού με μεγάλα ύψη βροχής πάνω από την Ευρώπη τις επόμενες ημέρες – Τι είναι ο αεροχείμαρρος και πού εντοπίζεται – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού

Ισχυρή κακοκαιρία  βρίσκεται σε εξέλιξη στα δυτικά τμήματα της χώρας, με καταιγίδες να πλήττουν ήδη από νωρίς το πρωί τη Ζάκυνθο, ενώ βρέχει σε όλη τη  Πελοπόννησο, τη δυτική στερεά Ελλάδα, την Ηπειρο, τη δυτικη Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Θεσσαλία, και τα φαινόμενα αργότερα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν  και την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα,συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. 

Η έντονη κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη με ισχυρές καταιγίδες από τα δυτικά, με επικίνδυνες βροχές και στην Αττική.

Την ίδια ώρα, έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από τα ξημερώματα και την Κέρκυρα με θυελλώδεις ανέμους, της τάξεως των 7-8 μποφόρ να πνέουν στο νησί, ενώ κατά τόπους σημειώνονται σποραδικές καταιγίδες.

Από την κακοκαιρία έχουν προκληθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο από σπασμένα κλαδιά δέντρων, ενώ μέχρι αυτή την ώρα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για δέκα κοπές δέντρων, κυρίως στην Κεντρική Κέρκυρα.

Παράλληλα σε ισχύ είναι από το πρωί η απαγόρευση απόπλου στα πλοία ανοιχτού τύπου, ενώ κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου.

Με έντονες βροχοπτώσεις  και δυνατούς ανέμους σε Ιόνιο και Αιγαίο θα κυλήσει η σημερινή ημέρα. Μάλιστα, άστατος θα είναι ο καιρός και το Σαββατοκύριακο.

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >