Πα. Δεκ 9th, 2022

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Κακόβατος Ζαχάρως – Η τροπική παραλία που έχει κάτι από έρημο

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ηλείας που όμως δεν είναι τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό αφού δεν περιλαμβάνει τόσα πολλά καταστήματα εστίασης (βλέπε Κουρούτα) ή δεν είναι πόλος ξένου τουρισμού (βλέπε Κατάκολο), είναι ο Κακόβατος.

Ο Κακόβατος είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται στο κέντρο του Κυπαρισσιακού Κόλπουτρία χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζαχάρως και περιβάλλεται από τα χωριά Σχίνοι ή Μπισχίνι, Καλίδονα, Ανήλιο και Νεοχώρι.Η ονομασία του χωριού, αναλύοντας την ετυμολογία της παραπέμπει (κακός και βαίνω) από τον αδιάβατο και δυσκολοδιάβατο τόπο και προέρχεται, σύμφωνα με την Βικιπαίδεια από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, τότε που όπως αναφέρουν οι ιστορικές μαρτυρίες η περιοχή ήταν ακατοίκητη εξαιτίας του εκτεθειμένου τοπίου της στις επιδρομές των πειρατών και των τυχοδιωκτών, αλλά και στις διαθέσεις του

kakovatos-zacharos-i-tropiki-paralia.5
kakovatos-zacharos-i-tropiki-paralia.6
kakovatos-zacharos-i-tropiki-paralia.7

Το χωριό είναι κτισμένο πάνω στους αμμόλοφους που αναφέρει ο Όμηρος και ο τόπος θυμίζει την αμμουδερή Πύλο του Νέστορα, εκεί που ο πληθυσμός του δίκαιου βασιλιά έβοσκες τις αγελάδες και τα γιδοπρόβατα του.

kakovatos-zacharos-i-tropiki-paralia.8

Στον Κακόβατο, άλλωστε, όπως αναφέρει ο Άγγλος αρχαιολόγος Άρθουρ Έβανς, βρήκε και αγόρασε από χωρικό το διάσημο χρυσό δακτυλίδι του Νέστορα που πλέον φυλάσσεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Αθηνών.

kakovatos-zacharos-i-tropiki-paralia

κατακτητή.

Η παραλία του Κακόβατου είναι μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες όχι μόνο της βορειοδυτικής Πελοποννήσου, αλλά μία από τις καλύτερες της Ελλάδος.

Θα μπορούσε κάλλιστα να φιλοξενήσει αγωνίσματα του Survivor, αφού είναι μεγάλη, μοιάζει με έρημο και είναι αδιάβατη.

Είναι αμμώδης, με χρυσή άμμο, έχει μια υπέροχη και άγρια φυσική ομορφιά που προκύπτει από το όλο μέρος, ενώ η δασώδης βλάστηση που υπάρχει από πάνω της δίνει έναν τροπικό χαρακτήρα, τόσο στο χωριό, όσο και σε αυτή.

Η θάλασσα είναι ρηχή (ανάλογα βέβαια με τα σημεία της παραλίας),με καθαρά νερά, ιδιαίτερα ζεστά.

Η παραλία του Κακόβατου συμπεριλήφθηκε το 2000 με 2001, σε ηλεκτρονική ψηφοφορία που έγινε ως μία από τις 15 από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδος, συγκεντρώνοντας 300 χιλιάδες επισκέπτες από τουλάχιστον 45 χώρες.

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >