Δε. Ιαν 30th, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ!!!Σήμερα η Ζαχάρω πενθεί. Και πενθεί δικαιολογημένα .

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

΄Εφυγε από κοντά μας ο ευεργέτης της Ζαχάρως, ο καλός μου παιδικός φίλος και συμμαθητής, ο Πολιτικός Μηχανικός ΣΠΥΡΟΣ ΚΡΙΤΣΕΛΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ.

Ακόμη δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Πριν από λίγες ημέρες μιλήσαμε τηλεφωνικά και τίποτα δεν έδειχνε ότι θα ήταν και η τελευταία συνομιλία μας. Εμείς οι εκπαιδευτικοί μάθαμε να γράφουμε λέξεις. Και για τα μεγάλα και για τα μικρά, αλλά και για τα δύσκολα.

Όμως μερικές φορές οι λέξεις αντιστέκονται και φτιάχνουν έναν κόμπο στο λαιμό ώστε να μην μπορούν να βγουν. Αυτό νιώθω και εγώ τη στιγμή αυτή.

Σε όλα τα σχολικά μας χρόνια μοιραζόμουν με τον Σπύρο το ίδιο θρανίο. Από αυτό ξεκινήσαμε και στη συνέχεια μοιραστήκαμε τις πιο όμορφες στιγμές των εφηβικών μας χρόνων. Τελειώνοντας το Λύκειο, πήγε για σπουδές στην Ιταλία. Γράφτηκε στο Πολυτεχνείο και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για το Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Ελλάδος. Ως μηχανικός υπηρέτησε στο Υπουργείο Συντονισμού .

Εκεί ένας Λοχαγός των ΛΟΚ τότε, ονόματι « ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ» τον επισκέφτηκε ως αξιωματικός έργων στα ΛΟΚ του Μ. Πεύκου για να του διαμαρτυρηθεί για την καθυστέρηση κάποιας διαδικασίας εκτέλεσης αθλητικών εγκαταστάσεων στο Μ. πεύκο. Πράγματι το έργο καθυστερούσε αδικαιολόγητα για μία 3/ετία. Όταν το ανέλαβες εσύ Σπύρο, το τελείωσες σε μία εβδομάδα. Αυτό εκτίμησε ο Κων/νος Ασλανίδης και όταν ήταν Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού σε κάλεσε να συνεργασθείς μαζί του. Αν και ήταν Δικτατορία, δεν αρνήθηκες ,γιατί παρά την αντίθετη ιδεολογία σου προς το καθεστώς, θέλησες να εκμεταλλευτείς τη θέση σου και να προσφέρεις πολλά στην ιδιαίτερη πατρίδα σου, την αγαπημένη σου Ζαχάρω. Πόσα παιδιά από τη Ζαχάρω δεν «έφαγαν ψωμί» από τους διορισμούς που έκανες!! Ένα έργο που πρέπει να φέρει το όνομά σου είναι το Εθνικό στάδιο της Ζαχάρως

.΄Οσο και αν προσπάθησαν μερικοί να σε διαγράψουν από το έργο αυτό, εγώ που γνωρίζω πολύ καλά τον αγώνα σου για το συγκεκριμένο έργο, τούτο μόνο συνειδητά λέγω: « Χωρίς τον ΣΠΥΡΟ ΚΡΙΤΣΕΛΗ, ούτε ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ θα είχαμε, ούτε ΠΑΡΑ ΘΙΝ ΑΛΟΣ.» Κοιμήσου ήσυχα φίλε.

Το χρέος σου το έκανες!! Υπήρξες άνθρωπος της προσφοράς, ήσουν ασυμβίβαστος με το ψέμα και την αδικία. Αναπαύσου, λοιπόν ήρεμος μέσα στο φωτεινό πέλαγος μιας συνειδησιακής γαλήνης. Εμείς, που ακόμα είμαστε στη ζωή, σου λέμε ότι έχεις κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και τώρα που η ψυχή σου άνοιξε πανιά για το μεγάλο ταξίδι, σου λέμε με κάθε ειλικρίνεια ότι υπήρξες αξιόλογος άνθρωπος και μοναδικός φίλος.

Η οικογένειά σου, οι συγγενείς σου και όλοι εμείς οι φίλοι σου που σε αγαπήσαμε, μα αν θέλεις και αυτοί που σε πίκραναν, δεν σου λέμε αντίο.

Εγώ προσωπικά τούτο μόνο έχω να σου ειπώ: Νιώθω τιμή και υπερηφάνεια που συνυπήρξα μαζί σου.

Καλό ταξίδι, καλέ μου φίλε και καλή αντάμωση!

!ΑΘΗΝΑ 25η Νοεμβρίου 2021ΚΡΙΤΣΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ( 1934-2021)

Αριστοτελης Κωτσελης

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >