Τε. Φεβ 8th, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Το Γυμνάσιο Ζαχάρως σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και Νέους υλοποίησε πενθήμερο κινηματογραφικό εργαστήρι animation από την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 έως και την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2021, στο πλαίσιο του προγράμματος «Έναν μύθο θα σας πω», στο οποίο συμμετείχαν 12 μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης.

Το εργαστήρι ξεκίνησε με τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους μαθητές και τον σκηνοθέτη της ομάδας κο Άρη Καπλανίδη και ακολούθησαν άλλες πέντε συναντήσεις στο χώρο του σχολείου, όπου οι μαθητές μυήθηκαν για πρώτη φορά στη δημιουργία Animation, δηλαδή στη συγγραφή του σεναρίου, στο σχεδιασμό των εικόνων, τη δημιουργία του storyboard, στην επιλογή της μουσικής, στη δημιουργία των χαρακτήρων και τέλος την ηχογράφηση των ρόλων.

Το θέμα του εργαστηρίου ήταν ο μύθος των Ανιγρίδων Νυμφών στο σπήλαιο του Καϊάφα και είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία μιας τρίλεπτης ταινίας με τον ίδιο τίτλο που προβλήθηκε στους μαθητές του σχολείου, αλλά και στην τελετή λήξης του φεστιβάλ στο θέατρο Απόλλων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν ήταν οι:  Κλωνάρη Αικατερίνη, Κουρσάρη Αλίκη, Λαμπρόπουλος Ευστάθιος, Μακρίδου Διονυσία, Μιχόπουλος Θεόδωρος, Μπεκρής Νικήτας, Ξαγοράρης Δημήτριος, Σκαλτσά Παναγιώτα, Τζογάνης Ιωάννης, Τριγάζης Αναστάσιος, Τριγάζης  Αναστάσιος-Μάριος, και Τσελίκας Παναγιώτης. Υπεύθυνες για την υλοποίηση του προγράμματος οι καθηγήτριες Κουτσούκου Μαρία και Μακρή Πανωραία και από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους υπεύθυνος του εργαστηρίου ο βραβευμένος σκηνοθέτης Άρης Καπλανίδης.

ΠΑΝΩΡΑΙΑ ΜΑΚΡΗ

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >