Κυ. Ιαν 29th, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Μακρίσια, Καλυβάκια, Φρίξα και Σκιλλουντία: Το χαλάζι “ράβδισε” τις ελιές

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Την ώρα που οι περισσότεροι ελαιοπαραγωγοί έχουν ξεκινήσει τη συγκομιδή, ο “Fobos” ήρθε και έκανε τη ζημιά του με χαλαζοπτώσεις σε τμήμα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Οι αναφορές που λάβαμε από τα Μακρίσια, τα Καλυβάκια, τη Φρίξα και τη Σκιλλουντία, κάνουν λόγω για εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή, καθώς το χαλάζι ράβδισε τις ελιές και δημιούργησε ένα στρώμα στο έδαφος, από τον πολύτιμο καρπο.

Η αναγγελία στον ΕΛΓΑ αναμένεται να γίνει σήμερα και έως την Παρασκευή είναι πιθανό να πραγματοποιήσουν αυτοψία τα κλιμάκια από την Πάτρα.

Το χαλάζι είχε μέγεθος σαν μεγάλο ρεβύθι και έκανε τη ζημιά του την ώρα που είτε οι παραγωγοί ξεκινούσαν την ελαιοσυγκομιδή, είτε επρόκειτο να ξεκινήσουν. Είναι μια κρίσιμη στιγμή και η ζημιά είναι μεγάλη. Φοβόμαστε μήπως η κακοκαιρία της Τρίτης προκαλέσει περισσότερα προβλήματα” σχολίασε ο δημοτικός σύμβουλος από τα Μακρίσια, Γιώργος Χατζόπουλος.

Σημείωσε δε ακόμα, πως χαλαζοπτώσεις δέχθηκαν και οι πορτοκαλεώνες της περιοχής όμως εκεί η ζημιά που έχει προκληθεί θα φανεί και σε πιο μέγεθος, τις επόμενες ημέρες…

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >