Πα. Φεβ 3rd, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Μεσσηνία: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά και στην Ηλεία – Κατασχέθηκε πάνω από μισό κιλό ηρωίνης

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές της Πελοποννήσου – Σε ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν τρία άτομα, μέλη της οργάνωσης – Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά
Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε προχθές (27.8.2022) το πρωί, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς του Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Μεσσηνίας, όπου συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 22, 37 και 39 ετών, αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για ναρκωτικά.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει, το τελευταίο τρίμηνο, εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κυρίως ηρωίνης), στις ευρύτερες περιοχές των νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Ηλείας, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, εξακριβώθηκε οι δράστες να έχουν ως έδρα τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, όπου εκεί απέκρυπταν θαμμένες στο έδαφος τις ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια τις διακινούσαν έναντι χρηματικού ποσού.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, από τους ανωτέρω αστυνομικούς τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση επίμαχα σημεία διακίνησης και απόκρυψης των ναρκωτικών ουσιών, τα οποία προσέγγιζαν οι τρεις (3) συλληφθέντες, προκειμένου να αποκρύπτουν τις ναρκωτικές ουσίες.

Σε έρευνα σε σημείο που προσέγγιζαν, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες, κάτω από τσιμεντόλιθους, σε οπή του εδάφους, -2- ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους -526- γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, σε έρευνες που ακολούθησαν σε οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κύριο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή- συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >