Πα. Οκτ 7th, 2022

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο χώρο του Γυμνασίου Ζαχάρως

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο χώρο του Γυμνασίου Ζαχάρως, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, η επετειακή εκδήλωση για τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με τίτλο «Περήφανοι Όλοι»,

που διοργάνωσε ο Δήμος Ζαχάρως σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξε η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλοπροόδων Ζαχάρως, που ερμήνευσε αποσπάσματα έργων σχετικά με τον Ελληνικό Ξεσηκωμό. Ακολούθησε η ομιλία του ιστορικού ερευνητή και συγγραφέα κ. Αγαθοκλή Παναγούλια, ο οποίος ανέδειξε την προσφορά και το ρόλο που διαδραμάτισαν στην Επανάσταση τα χωριά του τέως Δήμου Αρήνης (νυν Ζαχάρως) αναφέροντας τα ονόματα 140 αγωνιστών από τον τέως Δήμο Αρήνης που συμμετείχαν στην Επανάσταση και είναι επίσημα καταγεγραμμένοι.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, απένειμε στον κύριο Παναγούλια εκ μέρους του Δήμου, τιμητική πλακέτα για το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο που προάγει τη γνώση της ιστορίας του τόπου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα χορευτικά τμήματα της σχολής χορού «Εν Χορώ», που χόρεψαν τραγούδια και χορούς του τόπου μας. Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η βουλευτής Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >