Τε. Φεβ 8th, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Οκτώ Ηλείοι-ες στην Βουλή των Εφήβων!

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Γουλιμή Κωνσταντίνα ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ

Καραφλού Αλεξάνδρα ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ


Κοπανάς Γρηγόριος 4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Κορμπάκη Αναστασία 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Λυκοτόμαρου Ελένη ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΠΕΙΑΣ

Τσατσαρής Παναγιώτης ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΖΑΧΑΡΩΣ


Λίγα λόγια για το πρόγραμμα
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας – Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή» διοργανώθηκε από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Για το σχολικό έτος 2021-2022, το πρόγραμμα απευθύνθηκε στους μαθητές και στις μαθήτριες των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, καθώς και των Ελληνικών Λυκείων του εξωτερικού. Ανώτατο ηλικιακό όριο συμμετοχής ήταν το 21ο έτος ηλικίας.


Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η εξοικείωση των εφήβων με τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας, με τον τρόπο λειτουργίας και τον ρόλο του Κοινοβουλίου, καθώς και η άσκησή τους σε δημοκρατικές πρακτικές και η ενεργοποίησή τους σε ζητήματα που απασχολούν το σχολείο, την κοινότητα, την κοινωνία. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να


προσφέρει στους μαθητές και στις μαθήτριες, εκτός από γνώση, βήμα για προσωπική έκφραση και δημιουργικότητα, ευκαιρίες για προβληματισμό, διάλογο και συμμετοχή. Οι έφηβοι βουλευτές επιλέχθηκαν από ομάδες μαθητών και μαθητριών – Ομάδες Συμμετοχικής Δράσης – που είχαν πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια του προγράμματος δραστηριότητες κοινωνικού ενδιαφέροντος στα σχολεία και στις κοινότητές τους.


«Η Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας – Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή» εντάσσεται στην εκπαιδευτική διαδικασία και στη σχολική ζωή καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Το πρόγραμμα είναι προαιρετικό για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, ευέλικτο, καθώς μπορεί να υλοποιηθεί είτε ως αυτόνομο πρόγραμμα εκτός διδακτικού ωραρίου, είτε στο πλαίσιο των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων.

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >