Πα. Δεκ 9th, 2022

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Ο Γολγοθάς μιας μάνας στη Ζαχάρω… – Ζει μέσα στη λάσπη, χωρίς ρεύμα

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Η Μαρία Καπλάνη, είναι άνεργη και ζει κάτω από δύσκολες συνθήκες μαζί με το 11χρονο παιδί της – «Αυτό που ζητώ είναι να δουν το πρόβλημά μου και να βρεθεί κάποια λύση», δηλώνει στην εφ. «Πατρίς»

Σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα και χωρίς δρόμο μετάβασης εξακολουθεί να διαμένει η Μαρία Καπλάνη, μαζί με τον 11χρονο γιο της, παρά τα ρεπορτάζ που έχουν δημοσιευτεί – παλιότερα – για τη δραματική κατάσταση στην οποία ζει.

Το σπίτι της κας Καπλάνη βρίσκεται σε έναν χωματόδρομο αριστερά επί της Εθνικής οδού Πύργου – Κυπαρισσίας και είναι πολύ δύσκολο να μεταβεί κάποιος εκεί, χωρίς να μην έχει τον φόβο μήπως τρυπηθεί από τα αγκάθια που τον έχουν… καταλάβει.

Η Μαρία Καπλάνη ζητά για μία ακόμη φορά την συνδρομή όσων μπορούν να την βοηθήσουν, αφού μαζί με τον 11χρονο γιο της δεν μπορεί να ζει άλλο κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, με το παιδί να μην μπορεί να πηγαίνει εύκολα στο σχολείο, ενώ δεν μπορεί και να διαβάσει αφού το σπίτι δεν έχει ρεύμα. Η ίδια είναι άνεργη εδώ και αρκετό καιρό και δεν μπορεί να τα φέρει εις πέρας.

«Το παιδί μου δεν μπορεί να πάει στο σχολείο»

Η Μαρία Καπλάνη μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» για την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται τονίζει.

«Αυτή τη στιγμή μένω σε ένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ ο δρόμος όπου είναι η κατοικία μου είναι απροσπέλαστος και δεν μπορεί να μπει μέσα σε αυτόν ούτε αστυνομία, ούτε αν χρειαστεί κάποιο ασθενοφόρο. Μένω 11 χρόνια εδώ και ενώ είχα αναφέρει το πρόβλημά μου και σε προηγούμενο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς», δυστυχώς δεν με έχει βοηθήσει κανένας έως τώρα. Εδώ και δύο χρόνια έχω ζητήσει να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης τόσο οι δικές μου, όσο και του παιδιού μου. Τώρα μου λένε ότι θα φτιάξουν το δρόμο, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα.

Το παιδί μου δεν μπορεί να πάει στο σχολείο, αφού το χειμώνα ο δρόμος είναι γεμάτος λάσπη και δεν μπορεί να μετακινηθεί κανείς. Παλαιότερα, ο προηγούμενος δήμαρχος ο κ. Πανταζής Χρονόπουλος μου είχε δώσει ρεύμα, αλλά τώρα δεν έχω.

Παλαιότερα επίσης, δούλευα σε ένα σχολείο του δήμου σαν καθαρίστρια, όμως έμεινα μόνο για ένα χρόνο εκεί, αφού πήραν μετά άλλη για αυτή τη δουλειά. Οπότε έχω και οικονομικό πρόβλημα πέρα από όλα τα άλλα, αφού δεν έχω δουλειά. Αυτό το σπίτι που μένω με το παιδί μου, το έχω κάνει αποδοχή από τη μητέρα μου και μένω πολύ καιρό σε αυτό και φυσικά δεν έχω χρήματα για να πάω σε άλλο σπίτι να μείνω μαζί με το παιδί μου. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη και θέλω ο δήμος να σταθεί δίπλα μου και να με βοηθήσει. Να έχω ρεύμα ζητάω και φυσικά να φτιαχτεί ο δρόμος για να μπορούμε να μετακινούμαστε πιο εύκολα. Δύο χρόνια τώρα δεν έχει γίνει κάτι για να λυθούν αυτά τα προβλήματα. Και δεν είμαι και η μόνη που κάνει παράπονα, αφού και άλλοι κάτοικοι της περιοχής έχουν ανάλογα προβλήματα».

«Είναι άθλιες οι συνθήκες που ζει με το παιδί της»

Ο κ. Χρήστος Σακελλαρόπουλος φίλος της κας Καπλάνη τονίζει για το θέμα:

«Το σπίτι της Μαρίας Καπλάνη είναι στο πρώτο χιλιόμετρο Ζαχάρως –  Κυπαρισσίας και κατοικεί εκεί με ένα 11χρονο παιδί. Δεν έχει ούτε δρόμο, ούτε ρεύμα. Ο δρόμος είναι σε άθλια κατάσταση, έχει αγκάθια και δεν μπορεί εύκολα να μετακινηθεί κάνεις σε αυτόν.

Εγώ τους βοηθάω όσο μπορώ και δυστυχώς δεν βλέπω βοήθεια από πουθενά αλλού. Την είχαν προσλάβει να δουλεύει σε ένα σχολείο με 200 ευρώ πρωί και απόγευμα, όμως αυτήν τη στιγμή δεν δουλεύει πουθενά και έχει και οικονομικό πρόβλημα μεγάλο. Μένει σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα, μόνη με το παιδί της και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα όπως μπορεί. Φανταστείτε να χρειαστεί να περάσει κάποιο ασθενοφόρο από τον δρόμο αυτό. Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Εγώ τη φιλοξενώ μερικές φορές, την είχα γνωρίσει μέσα από το Facebook όπου ζήταγε βοήθεια και προσπαθώ να τη βοηθήσω όσο μπορώ».

«Φτιάχνεται ο δρόμος, ο δήμος την έχει βοηθήσει κατ’ επανάληψη»

Η εφημερίδα «Πατρίς» επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Ζαχάρως κ. Κώστα Αλεξανδρόπουλο ο οποίος μας τόνισε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει τα έργα για την αποκατάσταση του αγροτικού δικτύου στο δήμο και αυτό το έργο αφορά και την περιοχή στην οποία μένει η κα Καπλάνη. Επίσης τόνισε ότι ο δήμος την έχει βοηθήσει κατ’ επανάληψη.

patrisnews.gr

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >