Πα. Φεβ 3rd, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Πάτρα: Υγειονομικοί στήριξαν το ΕΣΥ και τελικά βρέθηκαν άνεργοι

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Εγκλωβισμένοι σε μία υπόσχεση και στο τέλος απολυμένοι, βρίσκονται περίπου 1.500 εργαζόμενοι, επικουρικό προσωπικό που κλήθηκε να καλύψει τις αναστολές των ανεμβολίαστων.

Στην περιοχή μας στην κατηγορία αυτή ανήκουν περίπου 50 εργαζόμενοι που κάλυψαν κενά σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, «Αγιο Ανδρέα» και Νοσοκομείο Αγρινίου.

«Εμείς είχαμε καταθέσει αίτηση και είχαμε αναγραφεί στον πίνακα επικουρικού προσωπικού για συμβάσεις 1+1 χρόνο. Οταν προέκυψαν οι αναστολές, μας ζήτησαν να καλύψουμε τα κενά με την υπόσχεση ότι δεν θα χάναμε τη σειρά μας στον πίνακα κατάταξης. Ετσι δεχτήκαμε να πάμε για τρεις μήνες και να καλύψουμε τις έκτακτες ανάγκες που είχαν προκύψει. Δυστυχώς όμως οι υποσχέσεις του υπουργείου Υγείας δεν υλοποιήθηκαν. Ετσι απολυθήκαμε στις 31 Μαρτίου χωρίς να έχουμε κανένα δικαίωμα αναγραφής στον πίνακα και χωρίς να έχουμε ταμείο ανεργίας» μας περιγράφει μία από τις εργαζόμενες σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Η ίδια αναφέρει ότι «η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε δηλώσει ότι και να επέστρεφαν οι αναστολές θα μας ανανέωνε μέχρι 31/12 λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν στα νοσοκομεία. Βασιστήκαμε στις δηλώσεις τους και δώσαμε εμπιστοσύνη. Δυστυχώς όμως, μόνο αυτό δεν έγινε. Εχουμε καταλήξει πολλές οικογένειες στην ανεργία και χωρίς κανένα δικαίωμα να επιδοτηθούμε έστω με ταμείο ανεργίας. Εχουμε κάνει μεγάλο αγώνα για την επαναπρόσληψή μας».

Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία διεκδικούν μία απάντηση είτε θετική, είτε αρνητική ώστε να γνωρίζουν πώς θα προγραμματίσουν το μέλλον τους.

Συγκεκριμένα ζητούν τα εξής:
1) Να μας ανανεώσουν γιατί οι αναστολές είναι πολύ περισσότερες από αυτές που καλύφθηκαν και οι ανάγκες στα νοσοκομεία είναι πολύ περισσότερες
2) Να μας διατηρήσουν τη σειρά κατάταξής μας
3) Να μας δώσουν ειδική μοριοδότηση στο φετινό επικουρικό ή σε όποια άλλη προκήρυξη εκδοθεί
4) Να ψηφιστεί ειδική διάταξη ώστε να συνεχιστεί και πάλι ο χρόνος ανεργίας μας
5) Να επιδοτηθούν όλοι και να λάβουν το τακτικό επίδομα ανεργίας.

ΠΗΓΗ: pelop.gr

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >