Τε. Φεβ 8th, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Πέθανε ο δημιουργός του κλασικού μπλε σχολικού τετραδίου Θεόδωρος Σκαγιάς

Ιδρυτής της γνωστής εταιρίας SKAG
NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Πέθανε ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Σκαγιάς, ο οποίος ήταν γνωστός ως ο δημιουργός του κλασικού ελληνικού σχολικού τετραδίου «Διεθνές».

Την είδηση του θανάτου του ιδρυτή της εταιρείας SKAG έκανε γνωστή η κόρη του, Πόπη Σκαγιά, η οποία έγραψε:

Έφυγε”, χθες το πρωί, ο Ιδρυτής και Πατέρας της SKAG! Πραγματικά, όλοι έτσι τον αισθανόμασταν, άλλοι σαν Πατέρα (όπως εγώ και τα αδέλφια μου), άλλοι σαν θείο η δικό τους συγγενή, γιατί τους αγαπούσε όλους αληθινά, και δεν είχε τον παραμικρό ενδοιασμό να τους τα ψάλλει ένα χεράκι, όταν χρειαζόταν. Γι αυτό τον αγαπούσαν όλοι εδώ στην SKAG και όχι μόνο, γιατί ήταν ΑΛΗΘΙΝΟΣ και ΕΥΘΥΣ. Δεν μάσησε τα λόγια του.

Έτσι και εγώ έχασα τον Πατέρα μου και τον πολυτιμότερο άνθρωπο στην ζωή μου, με εξαίρεση την Μητέρα μου, τον Φύλακα Άγγελό μου (έτσι την αισθάνομαι), που έφυγε πριν από 3 χρόνια. Αυτός μου έμαθε πως να διεκδικώ, πως να είμαι δίκαιη, να έχω βαθύ σεβασμό στην λέξη Άνθρωπος. Ότι και να πω είναι λίγο! Όσοι τον έχετε γνωρίσει, ξέρετε”.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της Πόπης Σκαγιά, η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, στον Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο Κρυονέρι Αττικής, στις 3.00μμ, ενώ η εταιρεία θα παραμείνει κλειστή.

Ο Θεόδωρος Σκαγιάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σχολή Μηχανικών “Ήφαιστος”, ενώ παράλληλα εργαζόταν σε διάφορες Το 1950, ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρία “ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ”, σαν μηχανικός, εταιρία που έφτιαχνε τετράδια, όπου και έμαθε το αντικείμενο κι απέκτησε πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία. Το 1956 δημιούργησε τη δική του εταιρία με την επωνυμία “Θ. Κ. ΣΚΑΓΙΑΣ”, τη γνωστή σήμερα σε όλους μας “SKAG”, ενώ στις αρχές της δεκαετίας 1960 κατασκεύασε το πλαστικό τετράδιο ΔΙΕΘΝΕΣ SUPER με την πλαστική περαστή ετικέτα. Από το 1973 είναι πρόεδρος (αργότερα επίτιμος) και διευθύνων σύμβουλος της “SKAG”. Η εταιρία “SKAG”, από το 1957 μέχρι σήμερα, έχει καταφέρει να εδραιωθεί τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και στον διεθνή.

Η επιτυχία της αυτή, οφείλεται στις στρατηγικές κινήσεις και στο όραμα του ιδρυτή της, Θεόδωρου Σκαγιά, όπου μία μικρή οικοτεχνία εξελίχθηκε στην μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα κατασκευής χαρτοσχολικών και ειδών αρχειοθέτησης στην Ελλάδα. Η “Θ. Κ. Σκαγιάς ΑΒΕΕ”, με το εμπορικό σήμα “SKAG”, έχει την έδρα της στο Κρυονέρι Αττικής με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 20.000 τμ. Τα τελευταία χρόνια έχει ενισχύσει το δίκτυό της στηνΒόρεια Ελλάδα, κατασκευάζοντας ένα σύγχρονο κέντρο διανομήςΒ. Ελλάδος στην Σίνδο (έκτασης 3.200 τ.μ.).

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >