Δε. Ιαν 30th, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού και στους 50άρηδες –
NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στην επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους άνω των 50, η οποία είναι θέμα ίσως και ωρών ν’ αποφασιστεί από την κυβέρνηση, ενώ μίλησε και για τα 50.000 κρούσματα, τονίζοντας ότι είναι λίγα μπροστά σ’ αυτά που θα έρθουν.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε τη διεύρυνση των σημείων ελέγχων για τη διενέργεια PCR και rapid test, έτσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη «ασπίδα προστασίας» για τους πολίτες απέναντι στην μετάλλαξη Όμικρον.

Όπως υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας «από την προηγούμενη εβδομάδα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι για διεύρυνση των σημείων, γιατί το επόμενο διάστημα με τον αριθμό των κρουσμάτων που είναι σε έξαρση, θα χρειαστεί να αποσυμφορήσουμε αυτές τις ουρές. Γιατί στις ουρές μπορεί να είναι πολίτες που έχουν και συμπτώματα και δε θέλουμε να γίνουν αιτία διασποράς. Υπάρχει μια προσπάθεια να διευρυνθούν τα σημεία αυτά, είτε μέσω του ΕΟΔΥ, είτε με άλλους τρόπους και μέσα στις επόμενες 1-2 μέρες θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις».

Και συμπλήρωσε ότι “η ανάγκη για testing θα πολλαπλασιαστεί με το άνοιγμα των σχολείων, για τα οποία η κυβέρνηση ακολουθεί τις εισηγήσεις των ειδικών”, ενώ σχολίασε την απόφαση να μην τροποποιηθεί το πρωτόκολλο για το κλείσιμο των τμημάτων, επισημαίνοντας «αν το ποσοστό μειωθεί από το 50%+1 στο 30%+1 ή και χαμηλότερα, μαθηματικά οδηγεί στο κλείσιμο των σχολείων».

Η αναφορά του Στέλιου Πέτσα στην επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Όσον αφορά την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους πολίτες από 50 ετών, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε «η απόφαση να μπουν ηλικιακά κριτήρια στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου απέδωσε και ενδεχομένως αν χρειαστεί να χαμηλώσουν κι άλλο τα ηλικιακά όρια. Αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες. Όχι σε επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά σε ηλικιακές» και ξεκαθάρισε ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ μηνιαίως για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, θα εφαρμοστεί κανονικά μετά την 16η Ιανουαρίου.

Σχετικά με τη λειτουργία υπηρεσιών αιχμής του Δημοσίου με την καταγραφή κρουσμάτων στους εργαζομένους, τόνισε ότι «περιμένω διαταραχή στην παραγωγική διαδικασία και στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα τις επόμενες δύο εβδομάδες. Μάλιστα, το υπουργείο εκπονεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να δει ποια είναι τα ποσοστά που ενδεχομένως πρέπει να αναμορφώσει, ωστόσο, αυτό θα φανεί από τη Δευτέρα και μετά που επιστρέφουν και από τις άδειές τους οι εργαζόμενοι. Είμαστε ανοιχτοί να κάνουμε ό,τι χρειαστεί, ώστε να μην υπάρχουν σημαντικές διαταραχές ή να τις περιορίσουμε στο μικρότερο δυνατό επίπεδο».

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >