Σα. Δεκ 3rd, 2022

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

ΠΕΔ.Δυτικής Ελλάδας: Πρωτοβουλίες και δράσεις για την τουριστική ανάπτυξη

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Με αφορμή την συμμετοχή της ΠΕΔ.ΔΕ στην συν διοργάνωση του #RouteLab που για αυτή την χρονιά είχε τίτλο «Τουρισμός Εμπειρίας – Ταξιδεύοντας βιωματικά» και υλοποιήθηκε στις 2 και 3 Νοεμβρίου στο θεματικό πάρκο Ξυστρί στο Κατάκολο, τα στελέχη της ΠΕΔ.ΔΕ είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο και την εφαρμοσμένη τουριστική πολιτική του Διοικητικού Συμβουλίου και την διαχρονική της εξέλιξη.
Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή, παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες, τα έργα και τα προγράμματα που αφορούν τον Τουρισμό καταλήγοντας στο σήμερα, περίοδο που ξεκινά η λειτουργία της ανανεωμένης μορφής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Το εργαλείο αυτό που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος PATH, ανανεωμένο και αναβαθμισμένο πλέον, εκτός από τα 1500 σημεία ενδιαφέροντος που προβάλει και τις 34 τουριστικές διαδρομές , θα εμπλουτιστεί και με νέες λειτουργίες.
Συγκεκριμένα θα υπάρχει η δυνατότητα προβολής των συναφών με τον τουρισμό επιχειρήσεων, εστίασης, διαμονής, ψυχαγωγίας, άθλησης, δραστηριοτήτων στην φύση κλπ.
Παράλληλα θα προβάλλονται έγκαιρα όλες οι πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, μορφωτικές και λοιπές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στους Δήμους σε όλη την διάρκεια του έτους, ώστε οι επισκέπτες να ενημερώνονται έγκαιρα και να τις εντάσσουν στον χρονικό προγραμματισμό της παραμονής τους, με απώτερο στόχο την παράτασή της.
Πιστεύουμε ότι οι νέες αυτές λειτουργίες θα συμβάλουν καθοριστικά στην υποστήριξη της Τουριστικής Ανάπτυξης στην ΠΔΕ, καθιερώνοντας έναν νέο ενεργό ρόλο της ΤΑ σε αυτή την προσπάθεια. Οι μεγάλοι ωφελημένοι θα είναι η Τοπική οικονομία και οι επιχειρήσεις της περιοχής.

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >