Τε. Σεπ 28th, 2022

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Πολιτιστικός Σύλλογος Καλίδονας “Σάρενα”

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Το σύννεφα που αλώθηκαν στην μικρή κοινωνία του χωριού μας με το μικρόβιο του κορονοιού τελείωσε και μετα την επίσκεψη της 1ης ΚΟΜΥ ΕΟΔΥ στην Καλίδονα, που ανήκει στην 6η ΥΠΕ. Όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά. Βέβαια η συμμετοχή κατά την άποψή μας δεν ήταν ικανοποιητική.

Ο Πρόεδρος του διαμερίσματος κ. Χρήστος Χριστόπουλος, σε προσωπική συζήτηση μας διαβεβαίωσε ότι είχε κάνει ενημέρωση. . Ίσως δεν προσήλθαν με δική τους ευθύνη. Στο σημείο αυτό θα πρέπει καλοπροαίρετα να τονίσουμε ότι μήπως θα έπρεπε η πολιτεία να μεριμνήσει να μεταβεί η κινητή αυτή μονάδα σε όλα τα χωριά του Δήμου , γιατί είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι και δεν μπορούν να κατέβουν στη Ζαχάρω;; Έπρεπε να ακούσουν για κρούσματα για να έρθουν στην Καλίδονα.

186447233_2840142209567496_7680755120551220639_n

Δημόσια τους ευχαριστούμε για την τεράστια προσφορά τους. Όλοι τους πρόθυμοι να βοηθήσουν , να εξυπηρετήσουν, και να ενημερώσουν. Έμειναν ευχαριστημένοι από τη υποδοχή. Τους προσφέρθηκαν κεράσματα έντυπα του Συλλόγου και βιβλία παραδοσιακών συνταγών, ως ενθύμιο για την επίσκεψη τους στην Καλιδονα. Μας προκάλεσε εντύπωση το ενδιαφέρον να μάθουν για την ιστορία του χωριού μας. Με λίγα λόγια έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, και υποσχέθηκαν στον πρόεδρο που ήταν παρόν ότι θα ξανάρθουν.Λέγεται ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Ίσως κάποιοι που προστατεύουν την Καλίδονα, δίνουν αφορμές για να είμαστε στο προσκήνιο και την επικαιρότητα.

Να δίνουμε το παρόν , ότι είμαστε και εμείς εδώ …. Το μοναδικό κρούσμα που υπήρξε ήταν η Πρόεδρος του Συλλόγου, η οποία για ιατρικούς λόγους είχε μεταβεί τρεις μέρες την Αθήνα και δυστυχώς κάπου στο νοσοκομείο που είχε μεταβεί πήρε το μικρόβιο. Αλλά το σωτήριο ΄ήταν είχε κάνει το πρώτο εμβόλιο, επέστρεψε και έκανε και το δεύτερο …..δεν χρειάζεται εδώ να αναφέρω τα προσωπικά μου. Εκείνο που με θάρρος και συνείδηση το καταγράφω είναι, ότι με προσωπική μου πρωτοβουλία έκανα το ραπιτ τεστ, και όταν αποδείχθηκε ότι ήμουν θετική με ήλεγξε η συνείδηση μου με ποιον είχα έρθει σε επαφή. Ευτυχώς δεν είχα μεταδώσει σε κανένα τίποτε ούτε στο και οικογενειακό μου κύκλο. Το μυνημα που διαδόθηκε αστραπιαία και πανικοβλήθηκε ο κόσμος ήταν πολύ λυπηρών..Ίσως ήταν για καλό μας να είμαστε πάλι στην επικαιρότητα…. Δεν είναι απλά τα πράγματα και να σταματήσουν ορισμένοι που ποντάρουν στην απλοϊκότητα και την άγνοια των απλών ανθρώπων να τους επηρεάζουν προσωπικά….

185575802_2840142229567494_834771399978615614_n

Ναι θα πεθάνουμε με την ωρα μας …δεν πρέπει όμως να προστατεύουμε και τον εαυτόν μας την παρούσα στιγμή;;; Ας λάβει μέτρα γι αυτούς η πολιτεία.Καλο απόγευμα από την Καλιδονα που το πέπλο του κορονοιού το άπλωσαν δεν απλώθηκε….

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >