Τε. Φεβ 8th, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Πότε πάνε ταμείο οι δικαιούχοι Εκτακτο επίδομα 250 ευρώ σε συνταξιούχους

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Το έκτακτο επίδομα αφορά 830.000 χαμηλοσυνταξιούχους των 600 ευρώ ενώ το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο ποσό των 250 ευρώ ανά δικαιούχο, προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος του φορολογούμενου

Την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα θα καταβληθεί σύμφωνα με πληροφορίες της το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ σε χαμηλουνταξιούχους. Ειδικότερα, ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων με εμβόλιμη πληρωμή μεταξύ 20 και 24 Δεκεμβρίου.

Αυτός είναι ο στόχος της διοίκησης του ΕΦΚΑ και της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας. Αυτές τις ημέρες γίνονται οι απαραίτητες διορθώσεις στην ΑΑΔΕ, έτσι ώστε το αρχείο των δικαιούχων να φτάσει στον ΕΦΚΑ και να προχωρήσουν οι διαδικασίες πληρωμής. 

Το έκτακτο επίδομα αφορά 830.000 χαμηλοσυνταξιούχους των 600 ευρώ ενώ το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο ποσό των 250 ευρώ ανά δικαιούχο, προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος του φορολογούμενου, σύμφωνα με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020. Η ενίσχυση θα είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν συμψηφίζεται με τυχόν χρέη του συνταξιούχου. 

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >