Σα. Δεκ 3rd, 2022

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Πύργος: Δύο χρόνια με αναστολή στον Ρομά που τραυμάτισε αστυνομικό

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Σε φυλάκιση δύο ετών και επτά μηνών με αναστολή καταδικάστηκε χθες ο Ρομά που χτύπησε με καρέκλα στο κεφάλι αστυνομικό κατά τη διάρκεια έντασης που επικράτησε στην πλατεία Δικαστηρίων στον Πύργο και είχε κατηγορηθεί με δύο ακόμα άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, για απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου, τραυματισμό αστυνομικού και πρόκληση φθορών σε οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.
Η ένταση ξεκίνησε νωρίς το πρωί της περασμένης Δευτέρας, όταν δεκάδες ομόφυλοί του αλλά και ο ίδιος είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, για υπόθεση που αφορούσε έναν άλλον Ρομά ο οποίος μετά την απολογία του στον Ανακριτή κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα, προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση ληστείας σε βάρος μια γυναίκας στις Κολιρέικες παράγκες στον Πύργου, όπου μαζί με έναν συνεργό του χτύπησε και αφαίρεσε από τη γυναίκα μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.


Στο άκουσμα της απόφασης οι συγκεντρωμένοι Ρομά εξαγριώθηκαν και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί με τον έναν εξ’ αυτών να τραυματίζει τον αστυνομικό ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, κάνοντας τελικά τέσσερα ράμματα στο κεφάλι.


Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας
«Το φρόνημά μας δεν πρόκειται να καμφθεί»
«Εάν ο αστυνομικός είχε χτυπήσει άτομο προερχόμενο από τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σήμερα θα είχαμε στην πόλη του Πύργου συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στήριξης προς το θύμα, δηλώσεις για υπέρμετρη αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Τώρα που το θύμα είναι αστυνομικός ουδεμία δήλωση καταδίκης του περιστατικού.


Για τους φορείς της πόλης και τους τοπικούς άρχοντες σήμερα (σ.σ. χθες) είναι μια συνηθισμένη Τρίτη… Το φρόνημά μας δεν πρόκειται να καμφθεί, θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο τη μάχη κατά της παραβατικότητας, από όπου και αν αυτή προέρχεται. Περαστικά στον συνάδελφο».

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >