Δε. Ιαν 30th, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Πύργος: Η τραγική ιστορία του Θύμιου – «Θύτης» ή θύμα μιας νοσηρής κοινωνίας;

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

«Θύτης» ή μήπως θύμα τελικά, μιας νοσηρής και βαθιά άρρωστης κοινωνίας που ψάχνει τον αποδιοπομπαίο τράγο για να βγάλει πάνω του τα κόμπλεξ, τις ανασφάλειες και την έλλειψη παιδείας που τη συνοδεύει;

Το βίντεο με τον άγνωστο φαινομενικά άνδρα που τις τελευταίες ημέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου και συνοδεύεται από πηχυαίους τίτλους «όπως τρόμος με πριόνια και τσεκούρια στον Πύργο» ή «μανιακός καταδιώκει πολίτες» και άλλα συναφή, μάλλον τελικά απέχει πολύ από το τι πραγματικά ισχύει.

Και αυτό γιατί πίσω από την ιστορία του ανθρώπου που γρήγορα βιάστηκαν κάποιοι να καταδικάσουν ως μανιακό που κυνηγά στη μέση του δρόμου αθώους πολίτες κρύβει πίσω της μια σειρά από τραγικά γεγονότα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την πράξη του, ωστόσο αποδεικνύουν ότι πολλές φορές η δράση (και ειδικά όταν αυτή πολλές φορές είναι απάνθρωπη) φέρνει και αντίδραση!

Τα έχασε όλα σε μια στιγμή…

Ο Θύμιος, 40 χρονών σήμερα, μέχρι το 2008 είχε μια φυσιολογική ζωή όπως όλοι οι άνθρωποι. Τότε όμως και μέσα σε μία στιγμή όλα άλλαξαν!

Εβρισκόμενος στην Τρίπολη όπου ζούσε και εργαζόταν, είχε ένα τροχαίο με τη μηχανή που οδηγούσε το οποίο εκτός από τα κατάγματα που του επέφερε, του στέρησε και το μισό του πρόσωπο αφού καταστράφηκε όλη η άνω γνάθος του με αποτέλεσμα έκτοτε να χρειάζεται μηχανική υποστήριξη για να φάει και να μιλήσει.

Έχασε τη δουλειά του, έχασε τους φίλους του, το χαμόγελό του, έχασε όλα αυτά που για πολλούς θεωρούνται δεδομένα. Πήρε την απόφαση να μετακομίσει στον Πύργο και να ζήσει αξιοπρεπώς με το πολύ μικρό επίδομα που λαμβάνει το οποίο μόλις και μετά βίας αρκεί για να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού του, ένα σπίτι το οποίο πολλάκις έχει γίνει στόχος ανεγκέφαλων οι οποίοι κατά καιρούς προσπάθησαν να του κάνουν την ήδη πολύ δύσκολη ζωή του δυσκολότερη πετώντας του πέτρες και κροτίδες και κοροϊδεύοντάς τον χωρίς να διστάζουν πολλές φορές να καυχηθούν κιόλας για τα «επιτεύγματά» τους.

Αυτή είναι λίγο – πολύ η ζωή του Θύμιου τα τελευταία χρόνια… μια ζωή την οποία ο ίδιος τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει να ζει στη σκιά αναζητώντας εγκαταλελειμμένα σπίτια για να μείνει αφού ακόμα και άνθρωποι της γειτονιάς τονίζουν ότι τον βλέπουν πολύ σπάνια ενώ ο ίδιος απασχόλησε πριν κάποια χρόνια τις Αρχές όταν σε οίκημα στο οποίο στεγαζόταν είχαν βρεθεί κλοπιμαία.

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >