Σα. Δεκ 3rd, 2022

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Πύργος: Σε εταιρείες φύλαξης αναθέτει την περιφρούρηση των σχολείων ο Δήμος

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Λύσεις για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και εκφοβισμού στα σχολεία του Πύργου αναζητά ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, με κύριο σκοπό την αντιμετώπιση παρόμοιων, με αυτά που καταγγέλθηκαν στο παρελθόν, περιστατικών αλλά κυρίως την πρόληψη και τελικά την εξάλειψη του φαινομένου, που τον τελευταίο καιρό έχουν μετατραπεί σε μάστιγα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ.Αντωνακόπουλος στην εφ. «Πατρίς» στα μέσα του Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Πύργου, όπου σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ψυχολόγους του οργανισμού, με στόχο να υπάρξει συστηματική παρέμβαση στην κατεύθυνση της πρόληψης.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Πύργου τόνισε πως θα αναθέσει σε ιδιωτική εταιρία security τη φύλαξη ορισμένων σχολικών κτιρίων τα οποία στο πρόσφατο παρελθόν έχουν γίνει στόχος αγνώστων οι οποίοι προέβησαν σε βανδαλισμούς και καταστροφές τάξεων αλλά και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όπως συνέβη χαρακτηριστικά στο 4ο και στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου.

Ο λόγος της συγκεκριμένης απόφασης αφορά το γεγονός ότι η Δημοτική Αστυνομία λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού δεν μπορεί να επωμιστεί και το βάρος της φύλαξης των σχολικών εγκαταστάσεων, ενώ για την ενέργεια αυτή ο κ.Αντωνακόπουλος έχει ενημερώσει και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας αλλά και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

«Προσπαθούμε να δουλέψουμε πάνω στην πρόληψη, πάνω στην καλύτερη διαπαιδαγώγηση και στην αποτροπή βίαιων φαινομένων. Δυστυχώς υπάρχει το πρόβλημα πρέπει να το δούμε, να το αντιμετωπίσουμε και πρώτα από όλα να το προλαμβάνουμε και να μη φτάνουμε σε επικίνδυνες καταστάσεις».

ΠΗΓΗ: pelop.gr

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >