Κυ. Ιαν 29th, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Τα νέα μέτρα που συζητά η κυβέρνηση – Μάσκες παντού, κυλιόμενο ωράριο και «στο βάθος» η τρίτη δόση

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Νέα μέτρα για να περιορίσει το πανδημικό κύμα φαίνεται πως αναζητά η κυβέρνηση, με στελέχη εντός και εκτός Μαξίμου να αφήνουν ανοικτά τα σενάρια για πιο αυστηρούς περιορισμούς. 

Η πλειονότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί ως τώρα, αφορά στους ανεμβολίαστους που αποτελούν και την συντριπτική πλειοψηφία σε ΜΕΘ και απλές κλίνες Covid. Αν η ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ κριθεί ανεπαρκής σήμερα, η επίταξη των υπηρεσιών τους είναι δεδομένη. 

Μεταξύ των ρυθμίσεων που εξετάζονται είναι οι ανεμβολίαστοι να μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid test, ενώ χθες ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Θανάσης Κοντογεώργης επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται και η υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης εμβολίου για πολίτες άνω των 65 ετών, «κυρίως για την πρόσβαση που αφορά σε κλειστούς χώρους, για την δική τους προστασία», όπως είπε.  

Μάσκα παντού

Η επιτροπή των επιδημιολόγων θα συνεδριάσει την Τετάρτη και δεν αποκλείεται να συστήσει εκ νέου την χρήση μάσκας παντού, και σε ανοιχτούς χώρους, για όλους τους πολίτες. Προς το παρόν η μάσκα είναι υποχρεωτική σε ανοικτούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός. 

Ειδικά για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς υπάρχουν σκέψεις να γίνεται χρήση διπλής μάσκας, λόγω της πυκνότητας των επιβατών, και το θέμα θα συζητηθεί αυτή την εβδομάδα, όπως είπε ο κ. Κοντογεώργης. 

Αν και η τηλεργασία προς το παρόν παραμένει μια θεωρητική επιλογή, το πιθανότερο είναι να δοκιμαστεί πρώτα το κυλιόμενο ωράριο προσέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους. Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε αναμένεται να αποσυμφορηθούν, κάπως, και τα μέσα μαζικής μεταφοράς τις ώρες αιχμής. 

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >