Δε. Ιαν 30th, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Φωτιά στα Άγναντα: Οι μαρτυρίες που οδήγησαν στην προφυλάκιση του 58χρονου που κατηγορείται για εμπρησμό

NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Προφυλακιστέος με ομόφωνη απόφαση κρίθηκε μετά την πολύωρη διαδικασία απολογίας του ο 58χρονος φερόμενος ως εμπρηστής από την περιοχή των Αγνάντων Πηνείας, με τους ισχυρισμούς του να μην πείθουν Εισαγγελέα και Ανακριτή. Τις προσεχείς ημέρες ωστόσο αναμένεται να κατατεθεί αίτημα αποφυλάκισής του μέχρι και την ημερομηνία που θα οριστεί η δικάσιμος.
Με την απολογία του να κρατάει περισσότερες από πέντε ώρες και να είναι πλήρης και λεπτομερέστατη, ο φερόμενος ως κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια αυτής αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, παρουσίασε σωρεία επιχειρημάτων νομικού και ουσιαστικού περιεχομένου, τα οποία ωστόσο δεν ικανοποίησαν Εισαγγελέα και Ανακριτή που αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση λόγω ισχυρών ενδείξεων που συμπεριλαμβάνονται στο φάκελο που κατατέθηκε στις δικαστικές αρχές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρονος αντιμετωπίζει τις σοβαρές κατηγορίες εμπρησμού δάσους μεγάλης έκτασης που φτάνει τα 1.000 στρέμματα, καθώς και της παραμέτρου κινδύνου ανθρώπινων ζωών. Τις επόμενες ωστόσο ημέρες, ο 58χρονος μέσω και του συνηγόρου υπεράσπισής του Σάκη Κότσιφα, αναμένεται να υποβάλλει εντός των προσεχών ημερών αίτηση για άρση της προσωρινής κράτησης μέχρι και την ημερομηνία που θα οριστεί η δίκη του.Αξίζει να σημειωθεί πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει «δέσει» την υπόθεση με τις δύο μαρτυρίες που υπάρχουν, εκ των οποίων η μία αναφέρει ότι τον είδαν στο χώρο όπου φαίνεται να ξεκίνησε η πυρκαγιά και η δεύτερη επιβεβαιώνει την πρώτη μαρτυρία. Τέλος, οι έρευνες της Πυροσβεστικής εξακρίβωσαν το σημείο από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά, το οποίο συνέπεσε με αυτό που υπέδειξαν οι μάρτυρες που είχαν οπτική επαφή.

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >