Δε. Ιαν 30th, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Κώστας Αλεξανδρόπουλος
NEWSZACHARO@GMAIL.COM

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!

Αγαπητοί συμπολίτες,

η 25η Μαρτίου είναι ημέρα θρησκευτικής και εθνικής ομοψυχίας και υπερηφάνειας. Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό Της Θεοτόκου και την επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης. 201 χρόνια μετά, η Επανάσταση σύσσωμου του ελληνικού έθνους αποτελεί πάντα το σημαντικότερο ιστορικό γεγονός της νεότερης ιστορίας μας, αφού μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς και 10 χρόνια σκληρού αγώνα το Έθνος μας με ομοψυχία, απαράμιλλο θάρρος και παρά στις ενστάσεις των Μεγάλων Δυνάμεων της εποχής κατόρθωσε το ακατόρθωτο: απέκτησε την ελευθερία του και κρατική υπόσταση.

400 σκληρά χρόνια που «τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά», δεν ήταν αρκετά για να κλονίσουν το εθνικό φρόνημα των προγόνων μας. Η επιτυχία της Ελληνικής Επανάστασης περνάει στο επίπεδο του θαύματος σύμφωνα και με τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της. Ο Κολοκοτρώνης στα Απομνημονεύματά του αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Ο κόσμος μας έλεγε τρελούς»… αλλά «ο Θεός είχε υπογράψει την Ελευθερία της Ελλάδας και δεν πήρε πίσω την υπογραφή του». Οι Έλληνες είναι που απέδειξαν ότι η πίστη στην ελευθερία, η αγωνιστικότητα και η ισχυρή θέληση ενός λαού μπορούν ν’ αλλάξουν την ιστορική του μοίρα.

Τα ακατάλυτα διδάγματα της Ελληνικής Επανάστασης τα έχουμε ανάγκη και σήμερα να μας ενώνουν, να μας εμπνέουν και να μας καθοδηγούν. Αυτή την «τρέλα» του γέρου του Μωριά και των αγωνιστών του ΄21, την ομοψυχία, το θάρρος και το αγωνιστικό τους φρόνημα τα χρειαζόμαστε. Τα έχουμε ανάγκη για να υπερνικήσουμε τις δυσκολίες της επικαιρότητας, την οικονομική και τη γενικότερη ανασφάλεια που αισθανόμαστε με τη φλόγα του πολέμου που καίει στη γειτονιά μας. Αυτή την απαράμιλλη εθνική παρακαταθήκη την έχουμε ανάγκη για να αγωνιζόμαστε με στόχο πάντα την πρόοδο. Είναι το χρέος μας έναντι της ιστορίας και υποχρέωσή μας προς τις νεότερες γενιές με την ευχή πάντα να επιτυγχάνουν ακόμη περισσότερα.

Εύχομαι σε όλες και όλους χρόνια πολλά για τη μεγάλη μέρα της Ορθοδοξίας και Έθνους μας.

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >