Κυ. Ιαν 29th, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

PHILOXENIA :Ο ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 15 ΙΣΟΓΕΙΟ | Stand:21

NEWSZACHARO@GMAIL.COM
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ
PHILOXENIA 

Η Ζαχάρω είναι μία όμορφη πόλη του νομού Ηλείας και διαθέτει μία ολοένα αναπτυσσόμενη τουριστική υποδομή.Οι εξαίρετοι αρχαιολογικοί χώροι, οι ιαματικές πηγές, τα μοναδικά φυσικά αξιοθέατα και η τεράστια αμμώδης παραλία προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Στα λουτρά Καϊάφα συρρέουν κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών για να απολαύσουν τις ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών νερών.Στις πηγές αυτές σύμφωνα με τη μυθολογία, έπλυνε τις πληγές του ο λαβωμένος από τον Ηρακλή, Κένταυρος Χείρων

Οι λάτρεις της αρχαίας ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς έχουν την ευκαιρία να εξορμήσουν στην κοντινή Αρχαία Ολυμπία και να θαυμάσουν από κοντά τα μοναδικά αριστουργήματα των Αρχαίων Ελλήνων.

Ο άρτιος συνδυασμός βουνού, πεδιάδας, θάλασσας, δάσους και λίμνης συνθέτουν ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Οι φυσιολάτρες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε πευκόφυτα δάση και να κωπηλατήσουν στη λίμνη του Καϊάφα. Οι παραθεριστές μπορούν να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα στην υπέροχη παραλία της Ζαχάρως και να επιδοθούν σε θαλάσσια σπορ.

Εδώ θα βρείτε μία μεγάλη γκάμα από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, για κάθε προτίμηση, όπου μπορείτε να απολαύσετε μία ξεκούραστη και άνετη διαμονή. Επίσης, έχετε στη διάθεσή σας μια ποικιλία από εστιατόρια και ταβέρνες, όπου εκτός των άλλων, μπορείτε να γευτείτε φρέσκο ψάρι, καθώς και τα νόστιμα εδέσματα της τοπικής κουζίνας.

Τα κύρια γεωργικά προϊόντα που παράγονται στη Ζαχάρω είναι η σταφίδα, το ελαιόλαδο, τα κηπευτικά, το κρασί (κόκκινο, λευκό και ροζέ), η ντομάτα και τα όσπρια.

Εδώ θα βρείτε και πολλά νόστιμα τοπικά εδέσματα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε γουρουνοπούλα, τσιγαρίδα (τηγανιτό παστό χοιρινό), οματιά, τριφτάδες (μικρά λεπτά μακαρονάκια) και την τομάτα Ζαχάρως για την οποία φημίζεται η περιοχή.

Στον Δήμο Ζαχάρως υπάρχουν περιοχές που έχουν θεσμοθετηθεί ως περιοχές NATURA 2000.Οι Θίνες & το Παραλιακό Δάσος Ζαχάρως: Η περιοχή είναι μια παράκτια ζώνη αφού συνδυάζει τις θίνες, τη λίμνη και το παράκτιο δάσος. Η περιοχή αποτελεί πολύ σημαντικό οικοσύστημα με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Οι αναπτυσσόμενες θίνες που βρίσκονται στην παραλία, μεταξύ του Καϊάφα και της Ζαχάρως είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Άλλες περιοχές NATURA 2000 του δήμου Ζαχάρως είναι η Λίμνη Καϊάφα, ο Κακόβατος, η Στροφυλιά, η Θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας, το Ακρωτήριο Κατακόλου – Κυπαρισσίας και οι Θίνες Κυπαρισσίας.Στον δήμο Ζαχάρως υπάρχουν και περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως Καταφύγια Άγριας Ζωής. Εντεταγμένες και αυτές στο δίκτυο NATURA 2000, πληρούν τις προϋποθέσεις που καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των θηραμάτων. Μερικά από αυτά είναι: Κιβούρια – Ροδινά (Καλίδονας – Ροδινών – Σχίνων) και Κάτω Σάμικο – Ξηροχώρι – Σμέρνα – Γραίκα – Βρίνα.

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >