Κυ. Ιαν 29th, 2023

zacharonews.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

Rafale: Οι εντυπωσιακότερες εικόνες από την πρώτη προσγείωση σε ελληνικό αεροδρόμιο

ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ RAFALE ΣΤΗΝ 114 ΠΜ ΣΤΗΝ ΤΑΝΑΓΡΑ(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
NEWSZACHARO@GMAIL.COM

Στην 332  Μοίρα Παντός Καιρού εντάχθηκαν τα 6 δικινητήρια γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale που προσγειώθηκαν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα στις 12:44, μεσημέρι Τετάρτης 19 Ιανουαρίου 2022, αφού πέρασαν πάνω από την Ακρόπολη.

«Γεράκι red καλωσορίσατε στο σπίτι σας, καλές προσγειώσεις πάντα με ασφάλεια», ήταν το μήνυμα του πύργου ελέγχου.

«Ελλάδα θα φανούμε αντάξιοι – η 332 μοίρα πετάει στο μέλλον» ήταν το μήνυμα των πιλότων που έπειτα από μήνες εκπαίδευσης, θεωρητικής και πρακτικής, οι πρώτοι Έλληνες πιλότοι που επελέγησαν για να οδηγήσουν την Πολεμική Αεροπορία προς την εποχή των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς.

Τα Rafale έφτασαν στην Ελλάδα από το Ιστρ της Γαλλίας σε δύο σχηματισμούς των τριών αεροσκαφών. Στον ένα σχηματισμό εντάχθηκαν δύο Mirage όταν τα νέα μαχητικά πέρασαν στο FIR Αθηνών, προκειμένου να τα συνοδεύσουν.

«Με την ίδια αποφασιστικότητα που κλείνει την πόρτα σε κάθε απειλή, η Ελλάδα κρατά ανοιχτή και την πόρτα τοθυ διαλόγου» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην Τουρκία.

Οι Έλληνες πιλότοι των Rafale προτού προσγειωθούν έκαναν προσομοίωση touch and go, χαμηλή πτήση πάνω από τον διάδρομο της αεροπορικής βάσης και χαιρέτησαν όσους παρακολουθούσαν την πρώτη τους προσγείωση σε ελληνικό αεροδρόμιο κινώντας τα φτερά των αεροσκαφών δεξιά και αριστερά.

Με αψίδες από νερό υποδέχθηκαν τα Rafale στην Τανάγρα.

Για τα πλεονεκτήματα των έξι νέων μαχητικών αεροσκαφών Rafale που παραλαμβάνει σήμερα η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία μίλησε στην ΕΡΤ ο αντιπτέραρχος Ε.Α., Παναγιώτης Δημητριάδης, χαρακτηρίζοντας τα “όπλα με νοημοσύνη”.

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ >