ZACHARONEWS.GR
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Ζαχάρω – Χ. Βλάχος: Δυσβάσταχτο το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς

Κοινοποίηση

Δυσβάσταχτο το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, για τον Δήμο Ζαχάρως, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, διότι  τα απορριμματοφόρα πρέπει να διανύουν καθημερινά 100 χλμ  για την εναπόθεση, κάτι που ισοδυναμεί με πάνω από 1000 ευρώ δαπάνη την ημέρα.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Βλάχος, επεσήμανε ότι  η κατάσταση είναι ακόμα πιο επιβαρυντική τους θερινούς μήνες, που τα απορρίμματα διπλασιάζονται λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας. «Σκεφτείτε ότι τον Αύγουστο φεύγουν 30 τόνοι την ημέρα, διότι ο πληθυσμός διπλασιάζεται λόγω των παραθεριστών. Τα απορριμματοφόρα κάνουν τεράστιες αποστάσεις ως την Τριανταφυλλιά και το κόστος είναι μεγάλο, χώρια τις πιθανές βλάβες που μπορεί να βγάλουν. Ευτυχώς έχουμε προνοήσει και έχουμε τέσσερα απορριμματοφόρα συνολικά για να μη δημιουργηθεί ποτέ πρόβλημα στην αποκομιδή».

Επίσης, πρόσθεσε ότι με βάση τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, προβλέπεται η δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων με όμορους δήμους, αλλά δεν είναι εύκολη η αδειοδότηση τέτοιου χώρου στη νότια Ηλεία.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Related posts

Απόφαση Δημάρχου για τον ορισμό Αντιδημάρχων & Μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του.

admin

Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΖΑΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΝΕ.Δ.Α.»

admin

«Συγνώμη για το είδος μας» – Η Νίκη, το μπόξερ που βρέθηκε στη Ζαχάρω, δεν τα κατάφερε

admin