ZACHARONEWS.GR
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣΙΣΤΟΡΙΚΑ

Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στη Ζαχάρω το ετήσιο Μνημόσυνο των Μανιάτη και Τασοπούλου

Κοινοποίηση

Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 και ώρα 8:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο μνημείο των πεσόντων στη Ζαχάρω το ετήσιο Μνημόσυνο των Σπυρίδωνα Μανιάτη και Ιωάννας Τασοπούλου που έπεσαν ηρωικά εν ώρα καθήκοντος.

«Αθάνατος» ακούστηκε από όλους όσους παραβρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην κηδεία του Ζαχαραίου καταδρομέα Σπύρου Μανιάτη που χάθηκε άδικα στην Κύπρο το 1974 και τα οστά του επέστρεψαν και πάλι στην Ελλάδα τόσα χρόνια μετά.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και απλοί άνθρωποι, τίμησαν τον ανθυπασπιστή, Σπύρο Μανιάτη, αποδίδοντάς του τις ύψιστες τιμές, ενός ήρωα που δεν έχει ξεχασθεί ποτέ.

Ο καταδρομέας Σπύρος Μανιάτης έχασε τη ζωή του τη μοιραία νύχτα της 21ης Ιουλίου του 1974, μαζί με 15 ακόμα Έλληνες καταδρομείς, όταν το αεροσκάφος NORATLAS με την κωδική ονομασία «ΝΙΚΗ 4» της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας καταρρίφθηκε από φίλια πυρά, εξαιτίας τραγικού λάθους της κυπριακής αεράμυνας.

Τα λείψανα του Σπύρου Μανιάτη και των υπολοίπων Ελλήνων καταδρομέων επέστρεψαν στην Ελλάδα σε ειδική τελετή που έγινε στο Τατόι. Νωρίτερα η Κύπρος είχε γονατίσει ευλαβικά μπροστά στα 16 μικρά ξύλινα φέρετρα σκεπασμένα με τις σημαίες Ελλάδας και Κύπρου.

Related posts

Αγώνες Στίβου (Κ12 & Κ14) που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου και ο Ν.Ο. Ζαχάρως, υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαχάρως

admin

Tη σύμβαση για κατασκευή ποδηλατόδρομου υπέγραψε ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος

admin

Ηλεία: Τους τσάκωσαν με λαθραίο καπνό στη κατοχή τους

admin