ZACHARONEWS.GR
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Α.ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : Έχουμε ήδη δουλέψει πάνω σε πολλούς άξονες και συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση

Κοινοποίηση

Η πρόταση της «διαΝΕΟσις» είναι η αρχή μιας αναγκαίας ολοκληρωμένης ανάπτυξης

· ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΛΕΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

Αποτελεί σημαντική αν όχι η σημαντικότερη μέχρι τώρα πρωτοβουλία με στόχο την στρατηγική ανάπτυξη στην Ηλεία ,με μια ολοκληρωμένη πρόταση έργων, παρεμβάσεων και αλλαγών στον τόπο μας που θα μπορέσει να τον θέσει σε τροχιά δημιουργικής και επενδυτικής πορείας στο μέλλον με άξονα τον ίδιο των άνθρωπο και την προοπτική του στο ευρύτερο πλαίσιο της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Με αυτή την δήλωση ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μελάτη της «διαΝΕΟσις» η οποία στηρίζεται στα επιστημονικά δεδομένα και τις ανάγκες που υπάρχουν στο Νομό μας και για τις οποίες έχει δουλέψει και ο ίδιος το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Χαίρομαι γιατί είδα – είπε ο κ. Νικολακόπουλος- να περιλαμβάνονται θέματα που έχουμε ασχοληθεί επισταμένα για να προχωρήσουν και μάλιστα κάποια αποτελούν ήδη προτεραιότητα για την υλοποίησή τους ενώ υπάρχουν στη μελέτη και ζητήματα που αποτέλεσαν προτάσεις για την Ηλεία που ήδη έχουμε διατυπώσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προσφάτως ο βουλευτής της ΝΔ είχε επισκεφθεί τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να του υποβάλει σχετικό υπόμνημα με αυτές τις προτάσεις αλλά και να συζητήσουν το πλαίσιο στο οποίο βάσει και της επιθυμίας του ίδιου του Πρωθυπουργού η Ηλεία θα τεθεί πιο δυναμικά στους άξονες της ανάπτυξης και της αξιοποίησης των προγραμμάτων.

ΒΑΣΙΚΟ «ΕΡΓΑΛΕΙΟ» ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ

Να σημειωθεί ότι ο Ηλείος κοινοβουλευτικός «συναντάται» σε πολλές περιπτώσεις με την μελέτη της «διαΝΕΟσις» που την χαρακτηρίζει ως το βασικό εργαλείο για να γίνουν οι επόμενες κινήσεις, αφού σε όλους τους βασικούς τομείς έχει αναλάβει πρωτοβουλίες που αποτελούν στοιχεία προς περαιτέρω επεξεργασία και διαβούλευση.

Στον πρωτογενή τομέα έχει τονίσει την αναγκαιότητα για την αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου με κινήσεις που φέρνουν αποτέλεσμα για ένα πραγματικά πολύ μεγάλο έργο (με δημοπρατήσεις το επόμενο διάστημα) έχει επισημάνει την ψηφιοποποίηση της γεωργίας που θα βάλει την δουλειά των αγροτών σε σύγχρονα πλαίσια, ακόμη και την κατάρτιση και εκπαίδευση του αγροτικού κόσμου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά με συγκεκριμένη πρόταση έχει κάνει για την δημιουργία του Κέντρου Αριστείας και Καινοτομίας που θα έχει σχέση με τον αγροτικό μας κλάδο.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Όσον αφορά στις υποδομές με έμφαση τον τουρισμό είναι γνωστό ότι επίσης έχει αναπτύξει αποτελεσματικές πρωτοβουλίες για να προχωρήσουν τα υδατοδρόμια αλλά και για τις μαρίνες σκαφών αναψυχής, η κατασκευή του δρόμου από τον Πύργο μέχρι την Τσακώνα συνέχεια του μεγάλου σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, αλλά και για τις παρεμβάσεις στο υφιστάμενο δίκτυο Πύργου – Καλού Νερού όπως και για την σύνδεση της Αρχ. Ολυμπίας με την θάλασσα.

Για τον Σιδηρόδρομο επίσης οι παρεμβάσεις του με όλους τους εμπλεκόμενους κυβερνητικούς παράγοντες ήταν διαδοχικές και επίμονες ώστε να αντιληφθούν όλοι την μεγάλη σημασία της επαναφοράς του τρένου στην Ηλεία και την σύνδεσή του για σοβαρούς τουριστικούς λόγους με το δίκτυο ολοκλήρου της Πελοποννήσου.

Ακόμη ένα μεγάλο θέμα που χειρίζεται πιστεύοντας πολύ στην χρησιμότητά του χωροταξικά και όχι μόνο είναι το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο και τα κατά τόπους Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια για την οργανωμένη ανάπτυξη του Παραλιακού Μετώπου που θα αποτελέσει και αυτό σύντομα πραγματικότητα.

Αλλά και για την Εκπαίδευση η πρότασή του παραμένει στο επίκεντρο και της προαναφερόμενης μελέτης με άξονα αναφοράς την Αρχαία Ολυμπία. Και πέραν των Μεταπτυχιακών και άλλων Τμημάτων ο Ανδρέας Νικολακόπουλος έχει μιλήσει από την αρχή για την λειτουργία ξενόγλωσσων Προπτυχιακών Τμημάτων με γνωστικό αντικείμενο την Αρχαιολογία, τον Πολιτισμό και τον Ολυμπισμό.

Έφθασε λοιπόν η ώρα αυτής της ολιστικής προσπάθειας με την μελέτη της «διαΝΕΟσις» που αναμφίβολα δεν θα μείνει στα χαρτιά και στις υποδείξεις αλλά με την εντολή Μητσοτάκη σταδιακά υπεύθυνα και χωρίς καθυστερήσεις θα πετύχει τον διπλό στόχο της ανασυγκρότησης και παράλληλα της ανάπτυξης του Νομού μας σημείωσε ο κ. Νικολακόπουλος

Related posts

ο Δήμος Ζαχάρως την Κυριακή 20 Αυγούστου και ώρα 9:00 μ.μ.

admin

Θανάσης Κατσικαρώνης Καλές απόκριες

admin

Αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως

admin