ZACHARONEWS.GR
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Κοινοποίηση

Λιμάνι με τεράστια δυναμική που χρειάζεται

νέο εκσυγχρονιστικό μοντέλο λειτουργίας

ΤΙ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΣΚΑΦΩΝ – ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ – ΚΤΙΡΙΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το Λιμάνι Κατακόλου έχει μια τεράστια δυναμική, είναι από τα πρώτα στην Ελλάδα σε αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα μπορούμε με τις σωστές κινήσεις και πρωτοβουλίες να το αξιοποιήσουμε προς όφελος της περιοχής, των κατοίκων της και της τοπικής οικονομίας.

Αυτό δήλωσε χθες ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος επισκέφθηκε το επίνειο του Πύργου και είχε συναντήσεις με το Λιμενάρχη και τα στελέχη του Λιμεναρχείου, με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων των Λιμενικών, με τους επαγγελματίες του Κατακόλου, τον Πρόεδρο και τους κατοίκους.

Σε σχέση με το Λιμεναρχείο ο κ. Νικολακόπουλος αφού ενημερώθηκε για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών ενώ είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και τους χώρους αλλά και τον τρόπο υποδοχής επισκεπτών αφού η επίσκεψή του συνέπεσε με προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου στο Λιμάνι, αναφέρθηκε στις στεγαστικές ανάγκες και στις παρεμβάσεις επισκευαστικού χαρακτήρα πουν θα πρέπει να γίνουν στο κτίριο που εργάζονται οι Λιμενικοί μας.

ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Ακολούθως στην συζήτηση που είχε με τους ανθρώπους της αγοράς από τα τουριστικά επαγγέλματα την εστίαση και άλλες κατηγορίες αλλά και με τον Πρόεδρο της κοινότητας Φραντζή Κολόσακα ανέφερε ότι κάποια πράγματα εκεί θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει πιο γρήγορα, και επεσήμανε ότι οφείλουμε όλοι να δούμε ένα διαφορετικό μοντέλο διαχείρισης όλης της λειτουργίας του λιμανιού με νέα δεδομένα και σύγχρονο τρόπο αντίληψης.

Πιθανότατα είπε ο Ηλείος βουλευτής πρέπει να εξετάσουμε την εφαρμογή ενός μοντέλου στα πρότυπα της λειτουργίας του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς(ΟΛΠ) ή ακόμη και στα πρότυπα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) για να μπορέσουμε από εκεί να πάρουμε πράγματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής και να κάνουμε και εμείς ότι χρειάζεται σε τοπικό επίπεδο.

Στην συνέχεια μίλησε για την πρότασή του που είχε διατυπώσει και παλαιότερα για την δημιουργία Μαρίνας Σκαφών Αναψυχής αφού είναι απαραίτητο να στοχεύσουμε και σε αυτή την μορφή του τουρισμού καθώς το Κατάκολο με τις αναγκαίες παρεμβάσεις είναι σε θέση να το πετύχει με τις ανάλογες μελέτες που θα δώσουν προοπτική σε κάτι καλύτερο και διαφορετικό από την σημερινή του κατάσταση.

Επανέφερε δε, το ζήτημα του υδατοδρομίου, στο οποίο όπως είπε στους φορείς και τους κατοίκους πρέπει να πάμε πιο γρήγορα και αποτελεσματικά κάτι που ήδη έγινε στο Λιμάνι της Κυλλήνης με την ανάλογη και έγκαιρη προεργασία και προετοιμασία της σχετικής πρότασης. Είναι μια ευκαιρία που το Κατάκολο είχε όλες τις προϋποθέσεις να ξεκινήσει πρώτο και σίγουρα δεν πρέπει να χαθεί αρκεί να γίνουν τα απαραίτητα βήματα τα οποία και ο ίδιος έχει υποδείξει και έχει εργασθεί πάνω σε αυτά εξαντλώντας κάθε προσπάθεια από την δική του πλευρά κάτι που είναι έτοιμος να κάνει και τώρα.

Related posts

Την τοπική υπηρεσία του Οργανισμού στον Πύργο, επισκέφτηκε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος

admin

Επίσκεψη του βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλου στο Δήμο Πύργου

admin

Συνάντηση Υπουργού Παιδείας με τον Δήμαρχο Ζαχάρως

admin