ZACHARONEWS.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

Το “θαύμα” του Γιάννη Λυμπέρη – Επιτέλους λύθηκε ο “γόρδιος δεσμός” της οδού Δουνέϊκα – Αγία Μαρίνα

Κοινοποίηση

Σε εξέλιξη το έργο κατασκευής νέου αγωγού και αποκατάστασης του οδοστρώματος – Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης: «Κάναμε τεράστια προσπάθεια για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και εκτελείται ένα άρτιο έργο»

Κάλιο αργά παρά ποτέ λέει ο λαός και ο Γιάννης Λυμπέρης, κατάφερε μετά από πολλά χρόνια να φτιάξει το δρόμο από τα Δουνέικα προς την Αγία Μαρίνα, μια περιοχή που έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε πόλο έλξης τους καλοκαιρινούς μήνες κυρίως, για χιλιάδες επισκέπτες και παραθεριστές.

Όπως αναφέρει και στο σχετικό δελτίο Τύπου ο δήμος Ήλιδας, η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την υλοποίηση ενός μικρού έργου αλλά με τεράστια σημασία για τον τουρισμό στην περιοχή, αποτελούσε γόρδιο δεσμό, τον οποίο έλυσε ως άλλος Μεγαλέξανδρος ο Γιάννης Λυμπέρης. Βέβαια όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, βοήθησε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών με καταγωγή από τα Δουνέικα Θεόδωρος Σκυλακάκης. Φανταστείτε λοιπόν να μην υπήρχε και αυτή η βοήθεια που θα βρισκόμασταν σήμερα…

Και για μην νομίζει κανείς πως όλα αυτά είναι υπερβολές, αναφερόμαστε σε παρέμβαση που γίνεται σε μια ευθεία του δρόμου, μήκους 700 μέτρων με καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε αμμώδες έδαφος εκατέρωθεν…

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του δήμου “… με μεγάλη ολοκληρωμένη παρέμβαση λύνει οριστικά ο Δήμος Ήλιδας το σοβαρό πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στην οδό Δουνέϊκα- Αγία Μαρίνα, αποκαθιστώντας αφενός την ασφάλεια στο σημείο, δημιουργώντας αφετέρου τις προδιαγραφές για περαιτέρω ανάπλαση και ανάδειξη της περιοχής.

Το χρόνιο πρόβλημα βρήκε την λύση του μετά από επίμονες και επίπονες προσπάθειες της δημοτικής αρχής, για εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης, με το έργο να είναι σε εξέλιξη ώστε να είναι έτοιμος προς χρήση για την θερινή περίοδο ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία της Αγίας Μαρίνας και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς κατοίκους της περιοχής και τουρίστες.

Είχε υποστεί διάβρωση το οδόστρωμα

Το θέμα είχε ανακύψει γιατί η ανοιχτή τάφρος απόρριψης ομβρίων κατά μήκος της οδού, είχε δημιουργήσει καταστροφή του οδοστρώματος σε μεγάλο τμήμα του δρόμου, με αποτέλεσμα ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης να έχει μετατραπεί σε δρόμο μονής κατεύθυνσης, δημιουργώντας μεγάλο κίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα αλλά και τους πεζούς.

Παρά την άμεση αντίδραση του Δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη για αποκατάσταση του προβλήματος από την πρώτη στιγμή, με την εξασφάλιση των αναγκαίων κονδυλίων, επί δύο χρονιά υπήρχαν προσχώματα στην διαδικασία εξαιτίας των ατυχών συγκυριών που βρέθηκε η χώρα μας με την πανδημία, την ενεργειακή κρίση κλπ., και είχαν ως αποτέλεσμα να τεθούν άλλες προτεραιότητες από την κεντρική εξουσία.

Απέφεραν καρπούς οι προσπάθειες

Οι προσπάθειες ωστόσο απέφεραν θετικό αποτέλεσμα και ήδη στην περιοχή έχει ξεκινήσει από τον εργολάβο η κατασκευή του έργου, σε μήκος 700 μέτρων, που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Στο σημείο πραγματοποίησαν αυτοψία ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, οι αντιδήμαρχοι κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου και Ευγένιος Αστερής και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Δουνεΐκων κ. Θανάσης Δούνιας, οι οποίοι και ενημερώθηκαν από τον εργολάβο κ. Χρήστο Αποστολόπουλο για την πορεία των εργασιών.

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ… που λέει πολύ σοφά και ο λαός μας. Είχαμε κάνει τεράστια προσπάθεια τα τελευταία δύο χρόνια για να εξασφαλίσουμε την απαιτούμενη χρηματοδότηση και τελικά, με την βοήθεια και του Υπουργού μας του κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη το πετύχαμε και πλέον το έργο παίρνει σάρκα και οστά, ώστε έγκαιρα να παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες, οι οποίοι με ασφάλεια θα μπορούν να μετακινούνται στον συγκεκριμένο δρόμο. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το πώς εξελίσσεται η εργολαβία και σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.

Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο κ. Δούνιας, ο οποίος σχολίασε ότι οι υποσχέσεις γίνονται πράξη και ευχαρίστησε τον κ. Λυμπέρη για την άοκνη προσπάθεια ώστε να προχωρήσει το έργο, που ήταν αίτημα των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο.

Το έργο αφορά σε μήκος 700 μέτρων και προχωρά η κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων με τσιμεντοσωλήνες και παράλληλα γίνεται και η αποκατάσταση της οδού που είχε υποστεί διάβρωση, ενώ αμέσως μετά θα γίνει και η κατασκευή πεζοδρομίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ληφθεί πρόνοια και στο πεζοδρόμιο θα κατασκευαστεί και η απαιτούμενη υποδομή για να γίνει αργότερα η πλακόστρωσή τους και να τοποθετηθεί ηλεκτροφωτισμός, έτσι ώστε πέραν της αισθητικής παρέμβασης να αντιμετωπιστούν και πρακτικά ζητήματα.

agia marina dromos 2
agia marina dromos 3
agia marina dromos 4
agia marina dromos 5

Related posts

Για την Νέα Δημοκρατία. Για τους Έλληνες. Για την Ελλάδα μας!

admin

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός- Περιφερειακό Τμήμα Πύργου: Ανακοίνωση για την κοίμηση Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Γερμανού

admin

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΨΙΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε. ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ

admin