ZACHARONEWS.GR
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως

Κοινοποίηση

Χρόνια πολλά και όμορφα σε όλες!

Ως Δήμος, δίνουμε την υπόσχεση να σας προσέχουμε και να σας φροντίζουμε για να μπορείτε να δημιουργείτε και να κάνετε πιο όμορφη την κοινωνία μας».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού, Ιωάννης Τερζής,

«Η γυναίκα είναι η μεγάλη αγωνίστρια της ζωής. Η μητέρα, η αδερφή, η σύζυγος, η κόρη. Ένας άνθρωπος με πολύπλευρο και πολυσήμαντο ρόλο, που συμβάλει τα μέγιστα στη διαμόρφωση της κοινωνίας. Είναι βέβαιο πως στις ημέρες μας, η πρόοδος των γυναικών είναι πρόοδος για όλους και ότι δικαιούται να έχει την ανάλογη θέση στα κέντρα λήψης αποφάσεων, προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με το κυρίως πρόγραμμα, το οποίο είχε τρείς κεντρικές ομιλήτριες, δρώμενο από την θεατρική ομάδα της Νέας Φιγαλείας και έκλεισε με τραγούδια, ενώ ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι προσέφεραν συμβολικά λουλούδια στις παραβρισκόμενες Κυρίες.

Αναλυτικά στην εκδήλωση πήραν μέρος οι ομιλήτριες:

  • Ντόρα Παναγοπούλου, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ταξιαρχών                             «Η ΜΟΦΚΙΤΣΑ» με θέμα, «Η γυναίκα του σήμερα και του τώρα»
  • Τριανταφυλλιά Νιάρχου, Επίτιμη Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Καλίδονας «ΣΑΡΕΝΑ», με θέμα «Η αξία και η συμβολή της Γυναίκας διαχρονικά»
  • Ρέα Μακρή, Φιλόλογος & Πρόεδρος Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Γυναικών Σχίνων, με θέμα «Το διαβολοθήλυκο» Από τον γλωσσικό σεξισμό στον συμπεριληπτικό λόγο.

Εν συνεχεία, παρουσιάστηκε Θεατρική απόδοση του ποιήματος της Κικής Δημουλά «Σημείο αναγνωρίσεως» από την Θεατρική Ομάδα Νέας Φιγαλείας. «Η διαχρονική κοινωνική « αιχμαλωσία» της γυναίκας και η κατώτερη  θέση που αυτή κατέχει, παρά τον σημαίνοντα ρόλο της στην κοινωνία. Το άγαλμα της Βορείου Ηπείρου μετασχηματίζεται σε κραυγή αγωνίας για τη χειραφέτησης της γυναίκας».

Η εκδήλωση έκλεισε με την μουσική και τη φωνή ενός καταπληκτικού αγοριού, του Βαλάντη Σταμούλη που η εκ γενετής πάθηση του, δεν τον εμπόδισε να ακολουθήσει τα όνειρα του, όπως να παίζει μουσική και να τραγουδά.

Επίσης παραβρέθηκαν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι  Πολιτιστικών Συλλόγων, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Εκπαιδευτικών, και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαχάρως, με την υποστήριξη των στελεχών του:  Κέντρου Κοινότητας Ζαχάρως,  Βοήθειας στο Σπίτι, της Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως και του Συλλόγου Γυναικών Νέας Φιγαλείας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, προσφέρθηκαν χειροποίητα παραδοσιακά  γλυκίσματα, προσφορά των Κυριών που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση, ενώ το διαφημιστικό υλικό ήταν μια προσφορά της Τριανταφυλλιάς Νιάρχου.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Ζαχάρως, Μαρία Καστρινού.   

Related posts

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

admin

Ηλεία: Στο νοσοκομείο τριμελής οικογένεια έπειτα από τροχαίο

admin

Ηλεία: Διάρρηξη με λεία 40.000 ευρώ στη Ζαχάρω

admin