ZACHARONEWS.GR
ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

Απρίλιος 2023: Ένας από τους πιο ψυχρούς μήνες τα τελευταία 14 χρόνια – Τα στοιχεία για τον Πύργο

Κοινοποίηση

Σύμφωνα με το δίκτυο 51 μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr που λειτουργούν ανελλιπώς από το 2010 μέχρι σήμερα, τον φετινό Απρίλιο η μέση τιμή των μεγίστων ημερήσιων θερμοκρασιών κυμάνθηκαν χαμηλότερα από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019.

Για ορισμένες περιοχές ήταν ο ψυχρότερος μήνας για Απρίλιο την τελευταία 14ετία. Στη Θεσσαλία οι αποκλίσεις θερμοκρασίας πέρασαν σε αρνητικό πρόσημο μετά από 9 μήνες (από τον Αύγουστο 2022), ενώ και στη Μακεδονία η μέση μηνιαία τιμή της μέγιστης θερμοκρασία ήταν για πρώτη φορά αρνητική από τον Σεπτέμβριο 2022

Ο χάρτης δείχνει τις αποκλίσεις της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας τον Απρίλιο 2023 ανά γεωγραφικό διαμέρισμα.

Το επόμενο γράφημα παρουσιάζει την κατάταξη του μήνα Απριλίου ανά έτος, ανάλογα με τη μέση μηνιαία τιμή της μέγιστης θερμοκρασίας. Για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και του Ιονίου ήταν ο πιο ψυχρός Απρίλιος από το 2010. Για τη Στερεά και Βόρεια Ελλάδα, και την Πελ/νησο ήταν ο 2ος πιο ψυχρός μήνας μετά το 2011. 

Στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας και οι 30 ημέρες του μήνα ήταν ψυχρότερες από τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019. Στην Άρτα και τον Πύργο Ηλείας σημειώθηκαν 29 ημέρες αρνητικών αποκλίσεων της θερμοκρασίας. Στην Αθήνα η μέση μηνιαία τιμή απόκλισης της μέγιστης θερμοκρασίας ήταν -1,6°C, με 24 από τις 30 ημέρες του μήνα να είναι ψυχρότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στη Θεσσαλονίκη η μέση μέγιστη θερμοκρασία κυμάνθηκε 2.1°C χαμηλότερα από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019 και καταγράφηκαν 26 ημέρες αρνητικών αποκλίσεων. 

Οι μεγαλύτερες αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν μεταξύ 8-11 Απριλίου, ενώ οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν τις 3 πρώτες ημέρες του μήνα

Στο τελευταίο γράφημα εμφανίζονται οι τιμές των αποκλίσεων και για τους 51 μετεωρολογικούς σταθμούς. Η περιοχή του Πύργου παρουσίασε μια από τις μεγαλύτερες τιμές απόκλισης στην Ελλάδα.

Πηγή: meteo.gr

Related posts

Ο Τσουβέλας ξανά στον Πύργο τα Φώτα

admin

Η Ηλεία έστειλε το πιο ηχηρό μήνυμα με μια συγκλονιστική συγκέντρωση

admin

Πύργος: Σύλληψη ατόμου για κλοπή πρατηρίου υγρών καυσίμων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας- Στα 4.115 ευρώ η λεία του

admin